• In de Euromast was de lunch en aan de voet van de toren werd daarna nog even van de zon genoten.

    Wilma Smeenk

Senioren Wieringermeer goed op hoogte

ROTTERDAM Op de onverwacht mooie donderdag vertrok een groep van 87 senioren uit alle dorpen van de Wieringermeer naar Rotterdam. Vanwege het grote aantal belangstellenden voor deze reis, werd een extra grote dubbeldekker - van vijftien meter lang en vier meter hoog - ingezet om iedereen te vervoeren. Het werd een mooie dag voor een mooie groep mensen, zoals een van de deelnemers ons liet weten.

De eerste stop was om tien uur aan de Ringvaart. De koffie met gebak stond al klaar. Het werd een gezellige drukte, maar na het tweede kopje werd de tocht snel voortgezet. Onderweg vertelde de chauffeur allerlei wetenswaardigheden over de omgeving. In Rotterdam werd begonnen met een rondrit door de stad. Alle bezienswaardigheden konden vanuit de bus bekeken worden, zoals de Erasmusbrug, het nieuwe Centraal Station, de Markthal en het beeld ][De verwoeste stad van Ossip Zadkine, in 1953 gemaakt ter nagedachtenis van het bombardement van Rotterdam in 1940. Daarna werd het tijd voor de lunch. Op de eerste verdieping van de Euromast stonden de gedekte tafels klaar. Vanuit het restaurant was het uitzicht over de stad fantastisch. Sommigen gingen met de lift naar het hoogste punt, maar voor andere was het al spannend om in het restaurant bij het raam te zitten. Nog even was er tijd om aan de voet van de Euromast van de zon te genieten.

RONDVAART Daarna bracht de bus het gezelschap naar de boot voor een rondvaart door de havens. De Spido voer langs grote zeeschepen die daar voor reparatie lagen of lagen te wachten op een nieuwe lading. Het was een indrukwekkend schouwspel. Tijdens de thuisreis ontstond er helaas wat vertraging door de dagelijks aanwezige files, maar prima op tijd kwam de groep aan bij Hotel Stam in Wognum voor een afsluitend diner.