• De bomen langs de op- en afritten van de A7 bij Den Oever wijken niet voor zonnepanelen.

    Henk Cornelissen

Succesvolle strijd tegen bomenkap langs de A7

DEN OEVER De petitie tegen het kappen van bomen langs de A7 bij Den Oever heeft haar uitwerking niet gemist. Landschapszorg wist hiermee bijna duizend handtekeningen op te halen. Een krachtig signaal vanuit de bevolking, aldus projectleider Joost van de Beek van Rijkswaterstaat. Hij zegde vrijdag, tijdens een informatieavond in het Vikingschip, toe dat ze niet zullen wijken voor zonnepanelen.

Die zonnepanelen heeft Rijkswaterstaat nodig voor de extra stroom, die nodig is voor de pompen die in de nieuwe spuikokers bij Den Oever zullen worden geplaatst om meer IJsselmeerwater af te kunnen voeren. Een weiland aan de Stontelerweg is groot genoeg om in die behoefte te kunnen voorzien.

Tijdens de versterking van de Afsluitdijk zullen, op het hoogtepunt van alle werkzaamheden in de komende vier jaar, zo'n achthonderd mensen tegelijk actief zijn. Een deel van hen woont zo ver weg, dat voor hen hotelaccommodatie wordt gezocht. Het aannemersconsortium Levvel komt in de regio zo'n 150 bedden tekort. Om hieraan tegemoet te komen wordt gedacht aan een Rijncruiseschip, af te meren bij Marina Den Oever.

Meer over de plannen rond de Afsluitdijk in de Wieringer Courant van vandaag, woensdag 23 mei 2018 (ook op e-paper verkrijgbaar).