• Het klaarmaken van de voedselpakketten.

    SNR

Themamarkt in kringloopwinkel

HIPPOLYTUSHOEF In de kringloopwinkel De Marske aan de Irisstraat houdt Stichting Netwerk Roemenië (SNR) morgen van 10.00 tot 16.00 uur een themamarkt. Het motto is 'Drie halen, twee betalen'; het goedkoopste van drie aan te kopen artikelen is dan gratis.

Kringloopwinkel De Marske kan dit doen, omdat er zo veel goederen worden gebracht, dat er soms te weinig ruimte is om ze te bergen, zelfs nu SNR in Roemenië een tweede kringloopwinkel van artikelen uit Nederland voorziet. Ook de kantine is zaterdag weer open.

De opbrengst van de verkoop is bedoeld voor het bieden van hulp aan de armste inwoners van Roemenië. Gisteren zijn SNR-voorzitter Dick Krabbendam en de man die hem in de loop van dit jaar zal opvolgen, Chris Jonker, naar Roemenië vertrokken om voedselpakketten en brandhout te bezorgen. Dit wordt betaald uit de opbrengst van de winteractie, aan het einde van het afgelopen jaar. De opbrengst van € 4.635,23 - aanzienlijk hoger dan het beoogde bedrag van vierduizend euro - was goed voor 570 voedselpakketten. Krabbendam en Jonker reizen met de bestelbus van SNR en een aanhanger, die daar achter zal blijven voor de partners ter plekke, om daar weer voor hulpverlening te worden ingezet.

Half december kwam bij SNR al een noodoproep binnen vanuit Tigmandru, waar door vele gezinnen honger werd geleden. Doorgaans begint deze ellende na de jaarwisseling. Er is direct duizend euro overgemaakt naar de partners ter plekke, waarmee de mensen direct geholpen konden worden. Vanaf maandag is het verloop van de actie te volgen op de Facebookpagina van Stichting Netwerk Roemenië. De kringloopwinkel is overigens iedere dinsdag, donderdag en zaterdag open van 10.00 tot 16.00 uur.