• Anne-Nita Wagemaker: ,,Wieringen verlaten is geen optie. Maar als het moet zou ik wel een theesalon in The Cotswolds in Engeland willen beginnen - .

    Paula Seijbel

Tien vragen aan 'Trien van de Gest'

DEN OEVER ,,Doordat er zoveel jongens in onze familie werden geboren, moesten bij mijn geboorte de beide oma's worden vernoemd", verklaart Anne-Nita haar naam. Haar authentieke theesalon annex theewinkel 't Theeater aan de Gesterweg 4 noemt zij lachend 'mijn speelplaats'.

Door Paula Seijbel 

Met trots showt Anne-Nita Wagemaker-Numeijer haar theesalon die heerlijk naar diverse theemelanges ruikt. Wanneer ze een vers kopje thee heeft ingeschonken, start het gesprek.

Anne-Nita, wellicht beter bekend als Trien van de Gest, is geboren in 1960. Dit jaar is ze vijfendertig jaar getrouwd met Kees Wagemaker. Een rasechte Wieringer die aan de overkant van hun huidige woning het levenslicht zag. Samen hebben ze twee kinderen, dochter Anneke (33) en zoon Simon (24).

Ze komt uit een ondernemersfamilie. Haar ouders hadden het garagebedrijf NUBO in Hippolytushoef. ,,Ik kom uit een warm nest. Ons gezin telde vijf kinderen. Ondanks dat ik de enige dochter ben, herinner ik mij niet dat ik erg ben verwend. Wellicht denken mijn broers daar anders over", lacht ze.

Weten wat het fijnste moment van de dag voor haar is? Of haar grootste uitdaging? Lees het in de Wieringer Courant van dinsdag 30 juli.

Nog geen abonnee? Klik dan hier om je aan te melden.