Totale productie windpark gaat voor tien jaar naar Microsoft

WIERINGERMEER Nuon/Vattenfall heeft een contract met Microsoft getekend voor het leveren van windenergie. Met deze tienjarige overeenkomst ontvangt Microsoft de totale energieproductie van Windpark Wieringermeer. De bouw van honderd nieuwe windmolens zal in 2018 beginnen en dit windpark zal vanaf 2019 elektriciteit produceren.

Het nieuws werd gisterochtend door beide bedrijven bekendgemaakt. ,,We willen graag hernieuwbare energie afnemen voor ons datacenter in Middenmeer," aldus Ernst-Jan Stigter, algemeen directeur van Microsoft Nederland. ,,Deze investering toont de mogelijkheden van Nederland als icoon op het gebied van digitale transformatie aan en helpt de partners van Microsoft Cloud hun impact op het milieu te verminderen." Het is voor het eerst dat namens Microsoft in de Wieringermeer iets naar buiten wordt gebracht. De afname maakt het datacenter, nog gedeeltelijk in aanbouw, in principe energie-neutraal.

..Nederland is aantrekkelijk voor grote technologiebedrijven, omdat de energievoorziening betrouwbaar is en Nederland een belangrijke schakel is in het internetverkeer. We maken klimaat-slimmer leven mogelijk en leveren datacenters lokaal geproduceerde hernieuwbare energie," zegt Peter Smink, CEO van Nuon. ,,Daarom was onze beslissing om dit windpark te bouwen in samenwerking met een datacenteroperator zo belangrijk. Het is een nieuwe stap in het vergroenen van informatietechnlologie in Nederland."

Lees meer hierover in de Wieringer Courant van vrijdag 3 november (ook op e-paper).