• Jaap Wortel, toen en nu.

    Iris de Caluwé/archief Turnlust

Trainer Jaap Wortel veertig jaar bij Turnlust

MIDDENMEER Toen Jaap Wortel eind jaren 70 werd gevraagd of hij gymles wilde geven bij Turnlust, had hij nog nooit iets met turnen te maken gehad. Toch ging hij de uitdaging aan. Jaap had nooit kunnen bedenken dat hij dit 40 jaar vol zou houden.

Jaap is al jaren actief als leiding, maar ook als regionaal jurylid en bestuurslid van het rayon Noord-Holland Noord was hij vele uren in de gymzaal te vinden en heeft hij veel voor Turnlust betekend. Maar deze week kan Jaap Wortel zeggen dat hij 40 jaar aan de leiding is bij een van de 3 gymverenigingen van de Wieringermeer. 40 jaar gemiddeld elke week 12 uur in de zaal. Dan kun je zeggen dat hij liefde heeft voor de sport en de leden.

In deze 40 jaren heeft de vereniging diepte- en hoogtepunten gekend. Het vinden van vrijwilligers en bestuursleden is altijd een crime geweest, maar de resultaten van de meisjes- en jongenskeur waren vaak op grote hoogte, mede door de inzet van Jaap. Onder zijn leiding werden bijzondere resultaten geboekt. Kampioenen, mooie plaatsen op Nederlandse kampioenschappen, alles heeft hij voorbij zien komen. Evenals prachtige uitvoeringen in Hotel Smit en de Oude Beurs. En dit is ook wat voor hem het geven van gymnastiek zo leuk heeft gemaakt.

Het gezin Wortel heeft altijd om Turnlust gedraaid, ook zijn vrouw Gerda heeft zich in deze tijd vele jaren ingezet om de vereniging draaiende te houden. We kunnen zeggen dat Jaap Wortel Turnlust is. Enkele jaren geleden heeft hij uit handen van de burgemeester Nawijn een koninklijk lintje voor zijn diensten en inzet ontvangen. Een waardering die hem van harte is gegund.

Dankzij de grote inzet van Jaap en het nieuwe bestuur, na de breuk in de vereniging in 2017, heeft Turnlust het gered te blijven bestaan en daarnaast weer mooie turnprestaties neer te zetten. De club is hem enorm dankbaar voor zijn jarenlange inzet.