• De Obstacle Run, een stevige uitdaging voor sportieve mannen en vrouwen.

    Eric Roozendaal/Dorpsfeest Westerland

Uitdagingen en gezelligheid in feestvierend Westerland

WESTERLAND Het derde weekeinde van juni staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is voor het Dorpsfeest Westerland en de Boerenlandfair. De verwachting is dat velen de weg naar het Skrale End zullen weten te vinden. De festiviteiten worden gehouden op het land van Kikkert aan de Noorderkerkweg, bij het hoogste punt van Wieringen.

Een succesvol onderdeel, en daarom geprolongeerd, was vorig jaar de beproeving van de obstacle run. Wie altijd al eens heeft willen tijgeren over het wad en het Lutjestrand of heeft willen klimmen en klauteren over het ruige, heuvelachtige terrein in en rond Westerland, kan zich zaterdag uitleven. De Wieringer Obstacle Run is bedoeld is voor mannen en vrouwen, die willen laten zien uit welk sportief hout ze zijn gesneden.

Het parcours is ruim vijf kilometer lang en gaat over het Lutjestrand, langs het Amstelmeer en het wad en bevat ruim veertig pittige hindernissen. Het heuvelachtige landschap maakt de rondgang tot een selectief parcours, waarop van de deelnemers veel doorzettingsvermogen wordt verlangd. Deelname aan de Wieringer Obstacle Run kost tien euro per persoon en iedereen van 13 jaar of ouder kan zich nog online inschrijven. Inschrijven vooraf is wel nodig. De volledige opbrengst van de Wieringer Obstacle Run gaat - net als alle opbrengsten van deze festiviteiten - naar de Wieringer verenigingen, die vrijwilligers leveren aan het Dorpsfeest en de Boerenlandfair. De Run start op zaterdag 16 juni om 16.30 uur vanaf het terrein van het Dorpsfeest, op de hoek van de Westerlanderweg en de Noorderkerkweg. Deelnemen kan als duo, als groter team en individueel. Alle informatie over de Wieringer Obstacle Run, inclusief het online inschrijfformulier, is te vinden op de website www.dorpsfeestwesterland.nl.

Onder het motto ‘Gewoon Gezellig Genieten’ vindt op zondag 17 juni weer de Boerenlandfair plaats, op hetzelfde terrein. Naast bijna honderd stands met landelijke producten, brocante, antiek en curiosa, culinaire hoogtepunten en gezellige muziek zijn ook verschillende demonstraties te zien. Zo wordt het een gezellig dagje uit voor het hele gezin, ook nog eens op Vaderdag. Er is een gevarieerd programma, met onder meer demonstraties van boogschutters en een hoefsmid. Muzikale optredens zijn er van Papillon, het harmonieorkest Apollo, de Dorpsmuzikanten en Ebele. In de theetent kunnen de bezoekers genieten van huisgebakken taart. In de nabijgelegen Nicolaaskerk is een expositie ingericht.

De Boerenlandfair duurt zondag van 11.00 tot 16.30 uur. De entree kost twee euro per persoon en is voor kinderen tot vijftien jaar jaar gratis. Ook het parkeren is gratis. Voor meer informatie over de fair kunnen belangstellenden de website www.boerenlandfair.nl raadplegen. Na afloop van de fair, vanaf 17.00 uur, treedt in de grote tent nog Willem Spans op. Deze rasartiest wisselt zijn liedjes af met humoristische vertellingen.

In de Wieringer Courant van dinsdag 12 juni vindt u het volledige programma van deze jaarlijkse Westerlander festiviteiten.