• Het Haytham Safia Qu4rtet zet de Cultuurschuur op stelten.

    Persfoto

Unieke muzikale smeltkroes in Cultuurschuur

WIERINGERWERF Met een optreden van het Haytham Sofia Qu4rtet start het nieuwe jaar in de Cultuurschuur meteen op een hoog muzikaal niveau. Zondag 14 januari treedt om 15.00 uur dit unieke ensemble op in de Theaterzaal in Wieringerwerf.

Voor het eerst dit seizoen komen liefhebbers van prachtige klassieke klanken aan bod en het moet raar lopen willen ze geen onvergetelijke middag beleven.

Twee vrouwen en twee mannen vormen samen het Haytham Safia Qu4rtet en met hun muziek weten ze de Arabische, Europese en Afrikaanse muziektradities te versmelten tot één geheel.

Haytham Safia speelt op een U'd; een Arabische luit. Hanneke Ramselaar en Eva van de Poll bespelen respectievelijk de hobo en cello en Osama Meleegi is de percussionist van het gezelschap.

Hun liefde voor muziek en hun bewondering voor elkaars talent plus het speelplezier is te horen vanaf de eerste klanken.

Naast het spelen vanaf bladmuziek improviseren ze zó, dat de sfeer haast tastbaar wordt. Dat maakt een optreden van het ensemble tot een heel speciale gebeurtenis op muziekgebied.

De groep heeft al op vele grote podia gestaan en nu komen ze in Wieringermeer spelen. "We zijn daar heel erg trots op!", aldus een medewerker van de Cultuurschuur. "Daarom hopen we velen te mogen begroeten op zondagmiddag 14 januari.

De aanvang van het concert in de Theaterzaal aan het Loggersplein 1 in Wieringerwerf is 15.00 uur. Entree is € 10,00 maar donateurs betalen € 8,00. Reserveren kan zoals altijd via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl, telefonisch bij Roelie Schiere: 0227 58 1781, of voor aanvang van het optreden aan de zaal. Zie ook www.cultureleraad-wieringermeer.nl.