• Welke naam zou hier het beste bij passen?

    Jan Wessels/HHNK
  • Een groep medewerkers van de gemeente Hollands Kroon, onder wie de nieuwe burgemeester Rian van Dam, werd vorige week rondgeleid langs het werk aan de dijk.

    Jan Wessels/HHNK

Verzin een naam voor de brug over de coupure

DEN OEVER Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft een prijsvraag uitgeschreven. Meer een opdracht, eigenlijk: bedenk een naam voor de voetgangersbrug over de coupure!

Op woensdag 13 februari is, onder toeziend oog van de schooljeugd, de voetgangersbrug over de coupure geplaatst. Door middel van een prijsvraag dagen we iedereen uit om mee te denken over een originele naam voor de voetgangersbrug over de coupure. Creatieve ideeën kunnen worden doorgegeven op www.hhnk.nl/dijkdenoever of ingeleverd bij het projectkantoor, Voorstraat 20, Den Oever (op werkdagen geopend tot 16.00 uur). De sluitingsdatum is 15 juni 2019. Uit alle inzendingen selecteren we de drie beste namen. Op de Top-3 kan van 2 tot en met 13 september 2019 online gestemd worden. De naam met de meeste stemmen wordt uiteindelijk de naam van de brug. De inzender van de winnende naam wint een diner voor twee en wordt tijdens het eindevenement uitgenodigd om de naam onthullen.

Van april tot en met juli wordt het laatste deel van de dijkversterking uitgevoerd. Dit is het gebied van het kruispunt met de Havenweg tot aan het jacht- en scheepstimmerbedrijf Schrier. Aannemer Van Oord voert de werkzaamheden uit in fases. Tot en met half april worden ankers in de Oeverdijk en Beursdijk geboord, voor de versteviging van de dijk. Tijdens deze werkzaamheden is de weg afgesloten en wordt het verkeer vanuit het dorp naar de Havenweg en omgekeerd omgeleid via de Molenstraat (kruispunt bij de Dekamarkt) of het haventerrein. De verschillende fasen van het werk staan beschreven in de nieuwsbrief. Wie daarop een abonnement wil, kan daarvoor terecht op www.hhnk.nl/dijkdenoever of langskomen in het projectkantoor aan de Voorstraat (de voormalige Dekamarkt).