• De vrouwen van DWOW hadden geen last van het kunstgras in Hillegom.

    Gert-Jan Schipper

Vrouwen DWOW presteren boven verwachting op hoger niveau

WIERINGERWERF De vrouwen van DWOW zijn gepromoveerd naar de tweede klasse en heeft een fantastische start gemaakt. Na drie wedstrijden hebben de meiden uit Wieringerwerf nog niet verloren en staan met zeven punten op een gedeeld tweede plek. De ploeg van Trainer Niels Fortuin en Coach Gert-Jan Schipper blijft maar verbazen in het vrouwenvoetbal. Inmiddels speelt DWOW Vr1 in dezelfde klasse als Winkel Vr1 die jaren lang al het hoogste voetbalde in de regio.

De doelstelling voor dit jaar is handhaven, maar je kan zien aan het elftal dat het groeit in het volwassen voetballen en niet meteen naar beneden hoeft te kijken. Fc Medemblik Vr1 werd thuis met 1-0 verslagen. De week erop in Bunnik werd mede promovendus Bunnik'73 Vr1 met 1-2 verslagen. Afgelopen zondag moest DWOW Vr1 weer een lange reis maken dit keer tegen titel kandidaat Hillegom Vr1. Hillegom heeft een fantastisch complex, alleen om daar al te lopen geeft indruk. Gelukkig gaf deze indruk meer energie aan de dames om een goed resultaat neer te zetten.

De opdracht was de nul houden en kijken of er wat te halen viel in Hillegom. Op een mooie kurk kunstgras zag coach Schipper wel in de 1e 20 minuten, dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. De dames van Hillegom hadden ook 6 punten na 2 wedstrijden en wilde graag de koppositie houden. Vanaf het begin werd er druk gezet door Hillegom, maar DWOW voetbalde vrij makkelijk onder de druk weg. In de rust werd er aangegeven dat er vandaag maximaal 1 punt gehaald kon worden en dat we moesten gokken op de 2 kansen die altijd zouden komen. Hillegom had de 1e helft weinig kansen gehad en liep in de tweede helft ook tegen de muur van DWOW op. Toch was het DWOW die de beste kans van de wedstrijd kreeg. Een vrije trap van Inge Straat op rechts werd scherp voorgezet, waarna Diewertje van kampen 1 op 1 op de keeper kwam. Zij schoot jammer genoeg tegen de uitstekende keeper aan. DWOW hield stand en pakte zo 1 punt tegen Hillegom, waar iedereen tevreden mee was. Een prima wedstrijd was het commentaar achter af.

Zondag speelt DWOW Vr1 om 14.00 uur thuis tegen Alcmaria Victrix Vr1, dat is gedegradeerd is uit de eerste klasse. Een mooie pot op sportpark De Wilskracht.