• Het eendagsbestuur zorgde voor een gezellige avond.

    Liesbeth Ganzinga/Vrouwen van Nu

Vrouwen van Nu gaan 85-jarig bestaan vieren

MIDDENMEER De afdeling Wieringermeer van de Vrouwen van Nu staan voor de viering van het 85-jarig bestaan. Dit wordt gevierd op donderdag 19 april in het Van der Valk-hotel Wieringermeer, met de leden die zich daarvoor hebben aangemeld bij het bestuur.

Inmiddels is ook de jaarlijkse verrassingsavond met het eendagsbestuur achter de rug. Dit bestond uit Iet van der Laan, Trudy Veenstra, Alie Terpstra, Geesje Woldring, Ina Braak en Annie Miedema. Zij hadden de showgroep De Kriek uit Hoorn uitgenodigd voor een optreden in de Meerbaak. Dat dit een goede keuze is geweest bleek wel uit het grote plezier waarmee de spelers het programma brachten en het enthousiasme waarmee het publiek erop reageerde.

De showgroep bestaat uit tien spelers met een beperking. Vrolijk gekleed en uitgerust met allerlei attributen playbackten zij bekende liedjes uit de periode van 1950 tot 1980. Er waren imitaties en grapjes, maar ook ernstige en ontroerende momenten. Veronica van Heeswijk praatte het geheel aan elkaar en bracht de toehoorsters weer terug naar hun jonge jaren. Zij schetste vooraf de perioden waarin de liedjes ontstonden en vulde die aan met gebeurtenissen uit die tijd. Wekelijks wordt er hard geoefend en dat was te merken. Tijdens het playbacken bewogen de lippen synchroon en ook de gelaatsuitdrukkingen en bewegingen klopten helemaal. Het programma eindigde met 'We zijn op wereld om elkaar te helpen', waarmee de showgroep opgetogen werd uitgewuifd.

Na de pauze werd een quiz gehouden met zestien cryptische vragen. Groepsgewijs deden de dames hun uiterste best om de vragen te beantwoorden, wat nog niet meeviel. Tafel 1 werd winnaar en viel de eeuwige roem ten deel. Tot besluit las Iet van der Laan een humoristisch gedicht voor over de aftakeling van de mens door de jaren heen. ,,Maar we mogen er nog steeds zijn! We gaan opgewekt naar de toekomst." Voorzitster voor één avond Annie Miedema stelde na haar dankwoord het eendagsbestuur van 2019 voor. Dit bestaat uit de leden Ria Versluis, Frederique Ruiter, Cobie van der Peet, Annelies Bouthoorn, Tineke Lieftink en Wilma Wiedemeyer.