• Het ontwerp komt overeen met een origineel Wieringer kapschuur.

    Museum Jan Lont

Wieringer eilandmuseum Jan Lont wil rijtuigenloods

STROE Het Wieringer eilandmuseum Jan Lont wordt uitgebreid met een rijtuigenloods. Dat is al enkele jaren het plan van de desbetreffende vereniging en het mag ook van de gemeente, maar er moest eerst worden gespaard om het financieel mogelijk te maken. Inmiddels staat er tienduizend euro op de bank en is het tijd voor vervolgstappen.

De rijtuigenloods krijgt de vorm van een origineel Wieringer kapschuur. De bouw is nodig, omdat het museum heel wat rollend materieel van vroeger heeft verzameld en dat niet kan tonen. Bijvoorbeeld de bakkerskar van Simon Koorn uit Den Oever, de brandweerspuit van Stroe, een ambulancekar, een bierwagen en een arrenslee. Ze zijn opgeslagen in een boerenschuur, maar moeten daar binnenkort weg. De museumvereniging heeft er zelf geen ruimte voor; reden waarom ze de rijtuigenloods wil bouwen.

Er is nog veertigduizend euro nodig. De hoopt op enkele fondsen een beroep te kunnen doen en doet mee aan de Clubkascampagne van de Rabobank. Leden van de bank mogen sinds vorige week stemmen over sponsorbedragen. Elk krijgt vijf stemmen, waarvan ze er maximaal twee op dezelfde organisatie mogen uitbrengen.