• Linne van Straten hoopt Theresa May te kunnen bevragen over het 'duivelse dilemma' van zakenvrouwen.

    EveLilith.com

Wieringermeerse op zakelijke missie naar 10 Downing Street

SLOOTDORP Women Entrepreneurs Netherlands gaat met zeventien vrouwen en vier man sterk naar Londen voor de Wintrade Global Convention, een internationaal platform voor zakenvrouwen. Empowermentpsycholoog Linne van Straten is een van de gelukkigen, die minister-president Theresa May dinsdagavond 15 mei mag ontmoeten op 10 Downing Street in Londen.

Het netwerk Women Entrepreneurs Netherlands organiseert elk jaar verschillende netwerkbijeenkomsten in Nederland en handelsmissies naar het buitenland. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ondersteunt deze handelsmissie naar Londen, die van 14 tot en met 18 mei plaatsvindt. "Netwerken is een belangrijke springplank naar succes", beaamt Linne van Straten. "En om de boodschap en missie van mijn kersverse bedrijf Eve & Lilith wereldwijd op de kaart te zetten, is dit een uitstekende kans die ik niet mag missen."

Als empowerment psycholoog komt Van Straten veel vrouwen tegen in haar praktijk die worstelen met 'het duivelse dilemma'. "Aan de ene kant willen vrouwen onafhankelijk en zelfstandig zijn; aan de andere kant zijn zij gehoorzaam en dienend opgevoed. Dit veroorzaakt stress en disbalans. Met name zakenvrouwen zijn hier erg gevoelig voor."

Daarom wil zij toetsen of dit wereldwijd een issue is. "Tijdens deze handelsmissie krijg ik een kijkje in de internationale zakenvrouwenwereld." Haar verwachting is dat ook vrouwen buiten Nederland tegen hetzelfde probleem aanlopen.

"Zelfs anno 2018 is het nog steeds zo dat andere mensen het leven van de moderne vrouw bepalen. Of dat nu is vanuit religie of familie; als vrouw moet je je eigen waarheid ontdekken, zodat je vrijheid en onafhankelijkheid kunt ervaren." Van Straten stelt: "Immers, als je niet meer laat leiden door angst en schaamte, gaat er een wereld voor je open. En dat zou ik voor alle vrouwen wereldwijd wensen." Ze kijkt er dan ook naar uit om Theresa May op dit thema te bevragen. "Ik ben benieuwd hoe zij omgaat met 'het duivelse dilemma', waar zij als politica vast en zeker ook mee heeft geworsteld."

Voor meer achtergrondinformatie: www.evelilith.com.