• De jeugd laat zich van zijn sterkste kant zien tijdens het vrachtwagentrekken.

    Ronald Dasbach

Wisselende omstandigheden bij jaarlijkse Hippofeesten

HIPPOLYTUSHOEF De organisatoren van de Hippofeesten werden geplaagd door sterk wisselende weersomstandigheden en, over het algemeen genomen, een matige belangstelling.

Op Hemelvaartsdag was het tamelijk koud en mede daardoor kwam er maar weinig volk op de been. Na de tentoonstelling van oude motoren en het open podium voor de jeugd, zocht onze man ter plaatse vergeefs naar deelnemers aan het eieren gooien, nota bene op verzoek op het programma gezet. Vrijdag was het met de jaarmarkt, die sinds vorig jaar een historisch karakter heeft, gelukkig beter weer. In het zonnige dorpscentrum werd aan de Wieringer geschiedenis geappelleerd door een vriendelijk Vikingengezin en presenteerden zich de stichtingen en verenigingen die het plaatselijk cultureel erfgoed beheren. Helaas viel het aanbod van kramen op de markt nogal tegen.

Ook op de zaterdag was het prima weer en hier waren de wedstrijden vrachtwagen trekken de grote attractie. De jeugd mocht beginnen met een lichtere wagen dan de volwassenen. Bij deze jongeren wonnen de Beunhazen door als enigen ruim beneden de dertig seconden te blijven (27,84). Zij werden in het klassement gevolgd door de Gespierde Spijkers (30,05), Stevig in de Schoenen (30,21), Team Femke (31,49), de Klaprozen (33,98), de Sterke Mannen (36,25) en de Bad Boys (38,82). Bij de volwassenen namen slechts vijf teams deel; drie werden gevormd door vrouwen, die met zes mochten trekken, waar de twee mannenteams het in viertallen moesten doen. Hier ging de zege naar Bier op Kop (heren) in 15,57 seconden. Het andere mannenteam, van Smultaria, eindigde als laatste in 17,56 seconden. Daartussen dus de vrouwenploegen, namelijk Het Pleintje (16,42), de Bonte Hond (16,95) en Pension Van Ewijcksluis (17,14).

Vanwege de verwachte slechte weersomstandigheden werd het programma van de zondag verplaatst naar café De Kasteleen. Het plan was op het Groene Hart een rock 'n roll-middag te houden, maar het leek de organisatoren beter Rok & Lol en Broken Chain binnen te laten optreden. Dat was een terechte beslissing.