• Mark de Jager, goed voor twee treffers, passeert een tegenstander van Kwadijk.

    Bert Zuidhof

CV Wieringermeer boekt klinkende zege in Kwadijk

KWADIJK Vooraf aan de wedstrijd werd er nog op gehamerd. Onderschatting en nonchalance zouden voor de voetballers van CV Wieringermeer wel eens de echte tegenstanders kunnen worden in de uitwedstrijd tegen Kwadijk. In Slootdorp was voor de winterstop met 7-1 gewonnen van de rode-lantaarndrager uit de buurt van Purmerend.

Maar een echte wedstrijd werd het zaterdagmiddag nooit, gezien het verschil in niveau. Binnen tien minuten bracht Kees van de Vrie Wieringermeer op voorsprong. Vijf minuten later was Thijs Boersma trefzeker vanaf de penaltystip. Het hoogtepunt van de middag werd verzorgd door Ko Kempeneers. Uit een vrije trap, genomen door Van de Vrie, scoorde hij de 0-3 met een halve omhaal vanaf de rand van het strafschopgebied. Mark de Jager en wederom Kempeneers zorgden er met hun treffers voor dat met de stand 0-5 de rust kwam.

In de tweede helft speelde Wieringermeer in een lager tempo, maar het bleef de bovenliggende partij. De Jager, Boersma en Sander Veenstra breidden de score verder uit naar 0-8. In het slot van het duel kreeg Kwadijk nog een strafschop, maar keeper Robert Schoen van CV Wieringermeer stond de eretreffer in de weg en hield daarmee de nul.

Zaterdag staat voor de Slootdorpers, achter het ongenaakbare Purmersteijn en de eveneens sterke Flamingo's in de race voor een plek in de nacompetitie, een serieuze krachtmeting op het programma; opnieuw een uitwedstrijd, maar dan tegen AFC '34 in Alkmaar.