• Robin Meilink, maker van het tweede doelpunt van Wiron, stoomt op naar het doel van Petten.

    Henk Cornelissen

CV Wieringermeer en Wiron strijden nog om promotie

SLOOTDORP/DEN OEVER Voor Succes is de nacompetitie voorbij, maar CV Wieringermeer en Wiron hebben nog kans op promotie. Beide ploegen spelen in de laagste afdeling, Wieringermeer in de vierde klasse op zaterdag en Wiron in de vijfde klasse op zondag.

Wieringermeer won zaterdag met 3-0 bij Alcmaria Victrix. Dat was een pikante overwinning, want vorig seizoen ging het tussen deze twee ploegen in de strijd om het kampioenschap. De beslissingswedstrijd moest uiteindelijk in een strafschoppenserie gewonnen worden gegeven. Nu had Wieringermeer dus zijn revanche. Robert Töpfer benutte een strafschop, waarna Ko Kempeneers en Thijs Boersma het pleit beslechtten. Alcmaria Victrix is gedegradeerd, maar Wieringermeer moet het zaterdag voor promotie thuis opnemen tegen een andere club uit Alkmaar, De Flamingo's. Een paar weken geleden ging het duel in de competitie op eigen veld nog met 6-0 verloren. Echter, door de overwinningen op Purmersteijn en Alcmaria Victrix zullen de Slootdorpers moed hebben gekregen.

Wiron behaalde zondag de derde periodetitel in 5A en mag aanstaande zondag naar Zaandijk, een nummer 11 uit de vierde klasse die dus strijdt tegen degradatie. Wiron had zondag aan een goede eerste helft genoeg tegen Petten. Johan Tijsen, Robin Meilink en Sam ten Bokkel zorgden voor een onoverbrugbare voorsprong, waarna Petten nog iets terugdeed na een merkwaardige actie in de verdediging van Wiron.