CV Wieringermeer pakt eerste punten met tien man

KROMMENIE Aan het bezoek bij Sporting Krommenie heeft Wieringermeer drie punten overgehouden. Hoewel Wieringermeer met een achterstand de rust in ging en met tien man kwam te staan in de tweede helft, werd er met 2-3 gewonnen.

Al na vijf minuten kwam Wieringermeer op achterstand. In de omschakeling was Sporting Krommenie meedogenloos en het kwam zo snel op voorsprong. In de twintigste minuut bracht Ko Kempeneers Wieringermeer op gelijke hoogte met een bekeken lob. Sporting Krommenie wist voor rust nog aan leiding te komen door de 2-1 te maken.

In de tweede helft was Wieringermeer de bovenliggende partij. Het duurde dan ook niet lang voordat de stand gelijk werd getrokken. Thijs Boersma kon de bal eenvoudig binnenschuiven op aangeven van Kempeneers. Hierna ging Wieringermeer op zoek naar de winnende treffer. Een kwartier voor tijd leek de scheidsrechter echter roet in het eten te gooien. Remco Perton kreeg zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten.

Ondanks het ondertal werden er toch kansen gecreëerd door de Slootdorpers. Thijs Boersma bracht het verlossende doelpunt en zette Wieringermeer daarmee tien minuten voor tijd op een voorsprong. Sporting Krommenie probeerde nog voor de gelijkmaker te gaan, maar de defensie van Wieringermeer ging niet meer in de fout. Aankomende zaterdag speelt Wieringermeer uit tegen Kleine Sluis in Anna Paulowna.