• Tonegido hield het lang spannend.

    Ronald Dasbach

Dames Tonegido winnen streekderby van ZAP 2

HIPPOLYTUSHOEF In de sporthal Wieringen speelde zich zondag een streekderby af tussen de dames van Tonegido en ZAP 2. Het werd een zeer spannende partij, waarin Tonegido in de slotseconde aan het langste eind trok.

Gelijk na het eerste fluitsignaal trokken de dames van Tonegido de wedstrijd naar zich toe met aanvallend spel. Veel doelpogingen gingen mis, doordat aan de bal niet de juiste richting werd meegegeven. Wellicht kwam dit door de zenuwen. De schoten die wel het net haalden werden met veel gejuich ontvangen. Veel werd in de eerste helft niet gescoord maar Tonegido wist wel met een ruime voorsprong, 9-5, de rust te halen.

De tweede helft werd grotendeels door ZAP gedomineerd en dat leidde tot een zenuwslopend einde voor speelsters en publiek. ZAP kwam steeds dichterbij en scoorde in de slotminuut de gelijkmaker. Daarmee was het echter nog niet gedaan, want met een snel offensief wisten de Wieringer vrouwen in de laatste seconden van de wedstrijd het winnende punt te scoren: 13-12.

De heren van Tonegido leden zondag in eigen huis een dure nederlaag geleden in de topper tegen VIDO (23-26). Daardoor staan de Wieringers nog steeds op de tweede plaats. Tonegido kreeg voldoende kansen, maar vond de keeper van VIDO vaak op zijn weg. Een teleurstellend resultaat. Ook in voorgaande wedstrijden lieten de Wieringer handballers veel kansen liggen, waardoor de eerste plaats voorlopig uit het zicht is.