• Tom de Visser, man of the match bij DWOW, keert een kopbal.

DWOW en Flevo winnen

WIERINGERMEER DWOW sprong zondag achter Succes naar de tweede plaats in 4A, door in eigen huis Geel Zwart te verslaan. Het werd 2-1 voor de Wieringerwervers.

In de eerste helft trapte DWOW in de val van de Zantemers, die loerden op de counter. Weliswaar had DWOW een veldoverwicht, maar het was aanvankelijk niet bij de les. Met name Lars de Vries en Ayko Kluvers waren slordig in de passing en in het positiespel. Geel Zwart schiep zich de meeste kansen en leek ook de score te openen, maar twee spelers van de bezoekers liepen buitenspel.

Vlak voor de rust profiteerde Geel Zwart van knullig balverlies. Ron Baltus van Geel Zwart stuurde Lex Tas naar het doel van DWOW en hij schoot de bal langs doelman Tom de Visser, die zijn ploeg tot dan met knappe reddingen op de been had gehouden (0-1). Na de rust resulteerde DWOW het veldoverwicht van DWOW wel in kansen. Na tien minuten kwam de thuisploeg langszij. De Vries, in de eerste helft niet gelukkig in zijn acties, scoorde nu met een prachtige omhaal de gelijkmaker. Hij maakte ook de winnende treffer, door de bal onhoudbaar voor de keeper van Geel Zwart in de verre hoek te schieten. DWOW controleerde daarna de wedstrijd, Geel Zwart kon geen vuist meer maken en keerde puntloos huiswaarts.

Flevo plaatste zich in de middenmoot van 4A door het bezoekende ZDH te verslaan. Het werd 3-1 in Middenmeer; alle treffers van Flevo werden gescoord door Freek Vrenegoor. Flevo begon de wedstrijd te sloom naar de zin van Eric de Gier. Te snel werd voor de lange bal gekozen. ,,Dan geef je de wedstrijd uit handen en dat is wat wij niet willen," aldus de trainer. Na de openingstreffer van de Texelaars kwam kwamen de Middenmeerders op stoom. Niels van Nieuwenhuyzen speelde Vrenegoor aan voor de gelijkmaker en dezelfde speler bracht Flevo tien minuten later aan de leiding. Nadat Jordi Doets een geweldige kans had gemist, deed Vrenegoor de deur op slot met zijn derde treffer. De tweede helft was niet om aan te zien. Flevo had zijn kruit verschoten en leed veel balverlies, doordat de spelers te veel in individuele acties dachten, en bij de bezoekers uit Den Hoorn lukte niets meer.