• Hadib Noor in duel met een speler van Geel Zwart.

Flevo toont tekenen van herstel

'T ZAND Flevo heeft zich redelijk hersteld van de zware nederlaag bij Winkel, waar het vorige week met de ongekende cijfers 13-2 verloor. Bij Geel Zwart '30 ontspon zich zondag een leuk duel, maar dat ging wel verloren voor de Middenmeerders. Het werd 4-2.

Er stonden twee teams op de mat die er zin in hadden. Flevo had weer de beschikking over een voltallige selectie. Desondanks was het Geel Zwart, dat onder leiding van voormalig Flevo-trainer Marco Kuut vanaf het begin druk zette op de verdediging van Flevo. Dat kwam moeilijk onder de druk van de thuisploeg vandaan, wat voor een deel te wijten was aan het feit dat spits Freek Vrenegoor te ver naar voren stond, waardoor hij vanuit het middenveld moeilijk kon worden bereikt. De weegschaal sloeg mede daardoor in de eerste helft van de wedstrijd licht door in het voordeel van Geel Zwart, maar Flevo bleef strijden voor de punten waardoor er een leuk potje werd neergezet.

Het was Lex Tas van Geelzwart die al na vier minuten de score opende met een fraai doelpunt; hij brak door de verdediging en kwam alleen voor de keeper van Flevo, die het nakijken had. In de twintigste minuut scoorde die andere belangrijke speler van Geel Zwart, de van een lange afwezigheid teruggekeerde Mathijs Bleijendaal, de 2-0 voor Geel Zwart en Sam Glas tekende voor de 3-0. Na de rust handhaafde Geel Zwart de druk op het doel van Flevo, dat daar veel moeite mee bleef houden. Uit een penalty scoorde Bleijendaal voor Geel Zwart, Sidney Schaafstra deed dat voor Flevo, dat ook nog een eigen doelpunt kreeg van Geel Zwart. De Middenmeerders lieten zien nog altijd over groeimogelijkheden te beschikken. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Winkel, toonden ze nu wel karakter en daardoor kwamen ze nog redelijk terug in de wedstrijd, waardoor Geel Zwart ineens alle zeilen moest bijzetten om de punten niet uit handen te moeten geven.

Daarom is het wel jammer dat Flevo niet vanuit het begin van de wedstrijd onder de druk vandaan kon komen. ,,Zondag spelen we tegen middenmoter Dirkshorn, dus dan moeten wij zeer geconcentreerd aan de bak," aldus trainer Eric de Gier, ,,en niet zo gemakzuchtig aan de wedstrijd beginnen als vandaag."