• Ruiter en paard worden uitgedaagd om verschillende soorten hindernissen te nemen.

    Wieringermeerruiters

Indoor-cross bij Wieringermeerruiters primeur voor regio

Nieuw: indoor crosswedstrijd

MIDDENMEER Bij de Wieringermeerruiters in Middenmeer is zondag 10 februari een spectaculaire indoor-crosswedstrijd. Een primeur voor de Kop van Noord-Holland.

Ruiter en paard worden uitgedaagd om verschillende soorten hindernissen te nemen. Voorzitter Ellis van Mook: ,,De meeste paardenliefhebbers kennen de wedstrijdtak 'eventing' wel. Dit zijn de outdoor-crosses, waarbij een combinatie van disciplines wordt getest: een dressuurproef, een springparcours en een terreinproef. Tijdens een indoor cross nemen de ruiters een combinatie van traditionele en vaste hindernissen, zoals boomstammen, picknicktafels, en op- en afsprong. Nu wij als vereniging bezig zijn de outdoor-cross in het Dijkgatbos weer nieuw leven in te blazen, hebben we besloten meteen ook een indoor-cross te organiseren. Dat blijkt een schot in de roos, er zijn veel inschrijvingen en de deelnemers die aan meerdere indoor crosses in de provincie meedoen, dingen meteen ook mee naar de Eventing Cup van Noord-Holland. De ruiters zijn blij dat deze wedstrijden nu ook in onze regio worden georganiseerd. Het belooft een echt kijkspektakel te worden."

De eerste ruiters worden zondag om 9.00 uur aan de start verwacht en de dag wordt rond 18.30 uur afgesloten. Er wordt gesprongen in alle hoogtes, van BB voor de kleine pony's tot en met Z voor paarden. Publiek is van harte welkom aan de Hoornseweg 16 in Middenmeer. Het parcours is goed te volgen vanuit de kantine, waar warme chocolademelk met slagroom niet ontbreekt. Zie voor meer info: www.wieringermeerruiters.nl.