• Het is nog wat vroeg om eraan te denken, maar het is alweer mogelijk je in te schrijven voor het jeugdschaatsen.

    Gerben Konijn

Inschrijving jeugdschaatsen voor basisscholen weer geopend

HOORN Voor de basisschoolkinderen van groep 3 tot met 8 op Wieringen en in de Wieringermeer worden op de kunstijsbaan De Westfries in Hoorn weer jeugdschaatslessen georganiseerd. De elf lessen worden verzorgd door een groep vrijwilligers van de ijsclubs op het voormalig eiland en in de Zuiderzeepolder.

Elk jaar doen er heel veel kinderen mee. Sommigen hebben het inmiddels al ver geschopt in het wedstrijdschaatsen. Anderen hebben het bij de basis gelaten en konden begin maart van dit jaar lekker uit de voeten op het natuurijs. Voor de trainers voldoende motivatie om ook dit jaar weer enthousiast de schouders eronder te zetten.

Inmiddels kunnen de kinderen zich weer aanmelden voor het jeugdschaatsen. De lessen vinden plaats elke zaterdagochtend van 9:00 tot 10:00 uur, van 6 oktober tot en met 15 december 2018. De lessen staan open voor kinderen van de basisschool, groep 3 tot en met 8. De deelnemersbijdrage is € 55,-. Bij meerdere kinderen uit één gezin gaat het tweede en volgende kind mee voor € 50,-. ,,Zo proberen we het met z'n allen betaalbaar te houden," aldus coördinator Gerben Konijn. Opgeven uiterlijk vrijdag 28 september per e-mail bij infojeugdschaatsen@gmail.com onder vermelding van naam, geboortedatum, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer.