• www.pixabay.com

Jubileum basketbalclub Break Out '88

HIPPOLYTUSHOEF Deze maand is het dertig jaar geleden dat de basketbalvereniging Break Out '88 werd opgericht. Dat wordt aanstaande zaterdag gevierd in Sportcentrum Wieringen aan de Belterlaan.

Tot 1988 werd op Wieringen basketbal gespeeld onder de vlag van de 'omnivereniging' 't Zwin in 't Kroaienest te Den Oever. Maar omdat die zaal te klein was en te intensief werd gebruikt om alle wedstrijden er te kunnen spelen, werd gekozen voor de nieuwe sporthal in Hippolytushoef. Niet iedereen was daar blij mee, maar het kon toen echt niet anders. De groei kwam er aardig in, waarna het ledental stabiliseerde. Bij de senioren nam het iets af, maar bij de jeugd groeide het. Break Out '88 werd een vereniging waar gezelligheid, samen zijn en samen doen de boventoon, zonder de sportieve prestaties uit het oog te verliezen.

Nu bestaat Break Out dertig jaar en dat wordt op 19 mei gevierd met leden en oud-leden. Een feestcommissie heeft een dagvullend programma samengesteld. 's Middags begint om 13.30 uur het feest voor de jeugd. Er wordt gebasketbald onder leiding van de Den Helder Suns. Verder wordt er gestreden om de vrijeworpbokaal, zijn er een disco en een loterij en wordt samen een hapje gegeten. Om 18.30 uur begint het feest voor de senioren met een toernooi. Ook zijn mogen zich inspannen voor een vrijeworpbokaal. Er is entertainment, er wordt een bingo gespeeld en natuurlijk zal er ook voor hen iets te eten zijn.

Diegenen die komen, wordt verzocht zich te kleden in de stijl van de jaren 80. Iedereen die nog mee wil doen, wordt verzocht zich aan te melden voor 12 mei per e-mail aan breakout30jaar@gmail.com. Er wordt wel een bijdrage gevraagd van vijf euro, om de kas kloppend te maken.