• Kampioen Kees Keijzer, geflankeerd door Gerhard Benjamins (links) en Kees Mol.

    BC De Durpers

Kees Keijzer kampioen De Durpers

HIPPOLYTUSHOEF Bij de biljartclub De Durpers is Kees Keijzer in de afgelopen week als kampioen gehuldigd. Na de eerste competitiehelft stond hij slechts op de elfde plaats, een verre van goede uitgangspositie voor de tweede helft van het seizoen. Daarin werd hij echter derde en dat bleek voldoende te zijn voor het algemeen clubkampioenschap.

Voor Kees Mol had de competitie een soortgelijk verloop. Ook hij wist zijn slechte eerste helft in het tweede deel zodanig goed te maken dat hij met het zilver aan de haal ging. Door zijn constant goede spel in zowel de eerste als de tweede seizoenshelft gaat de derde podiumplaats naar Gerhard Benjamins.

Slachtoffer van deze dadendrang werden Jan Adriaanse, die na de eerste competitiehelft nog aan de leiding ging, en Peter de Jonge, die achter hem halverwege de tweede positie bezette. Beiden eindigden net naast het podium. Verder waren er nog eervolle vermeldingen voor Cees van Silfhout, die na de winterstop ook heel goed presteerde maar door zijn slechte spel van de eerste helft slaagde hij er niet in, dit om te zetten in een podiumplaats.

Na een gezellige avond, die onder andere in het teken stond van napraten over de achterliggende competitie, de prijsuitreiking en het onder leiding van Jos Sijm spelen van diverse biljartvariaties - zoals bandstoten, honderden en zeven over rood - werd het seizoen 2017-2018 afgesloten. Terwijl de kampioenen met een trofee huiswaarts keerden ging de rest niet met lege handen naar huis. Na de spelletjes had iedereen prijs, een schitterende hangende plant van Bloeiers.