• Peter Mulder (wit shirt) aan de bal voor Succes.

    Ronald Dasbach

Moeizame zege Succes/De Kasteleen

HIPPOLYTUSHOEF De zaalvoetballers van Succes/De Kasteleen behaalden vrijdag een moeizame overwinning op middenmoter JVC. Het werd 6-4 tegen de bezoekers uit Julianadorp. Door deze overwinning staan de Wieringers vrij stevig op de tweede plaats, met vier punten achterstand op het nog ongeslagen Zeemacht 2 en met vier punten voorsprong op de nummer 3, Flevo uit Middenmeer.

Bij Succes maakte Robin Meilink zijn rentree na maanden van afwezigheid vanwege een hardnekkige blessure. Tevens was Martin Uijthof weer van de partij als coach. Supersub Ted Jorna viel in voor de andere afwezige spelers.

JVC begon erg sterk aan de wedstrijd. De Julianadorpers zetten in de sporthal Wieringen flink druk vanaf de eerste minuut. Succes kwam niet in zijn spel en werd op eigen helft terug gedreven. Toch wist de thuisploeg de score te openen, door een afstandsschot van verdediger Youri Jansma. Dit was op dat moment tegen de veldverhouding in. JVC werd daarna steeds gevaarlijker en dit resulteerde in de verwachte gelijkmaker (1-1). Even later maakte JVC ook verdiend de 1-2, uit een corner. Succes kwam in die periode niet door de verdediging van de bezoekers heen. Tot aan de veldruil bleef de stand 1-2.

Daarna de rust ging Succes meer druk op de verdediging van JVC zetten. Succes ging hoger op de helft van JVC spelen. Dit pakte erg goed uit voor de thuisploeg. Al snel wist Maikel Hoekstra te scoren. Uit een afgeslagen bal belandde bal voor zijn voeten en hard schoot hij de bal in de kruising. Na deze gelijkmaker scoorde Pieter Mulder uit een vrije trap de 3-2. Succes bleef hoog spelen en JVC kwam er niet meer aan te pas. Bart de Kleine en Maikel Hoekstra combineerden er aardig op los. Na een mooie aanval van Succes scoorde Ted Jorna bij de tweede paal de 4-2. JVC kwam daarna nog terug tot 4-3 na zwak verdedigen van Succes. Het werd al snel 5-3, opnieuw door een treffer van Jorna. JVC kon daar alleen nog wat counters tegenover zetten en die waren niet ongevaarlijk, maar keeper Sandor Doesburg redde een paar keer in een 1-tegen-1-situatie. Youri Jansma scoorde daarna de bevrijdende 6-3. De wedstrijd was toen gespeeld. JVC maakte in de laatste minuut nog 6-4. Scheidsrechter van Driel floot een goede wedstrijd.