• Het organisatiecomit? biedt ruimte aan drie keer zo veel deelnemers.

Nachtwandeling geprolongeerd

DEN OEVER De nachtelijke wandeling Walking Wieringen By Night, op 11 maart van dit jaar voor het eerst gehouden, was zo'n groot succes, dat er in 2018 een gevolg aan wordt gegeven. Dat gebeurt op vrijdag 10 maart, met drie keer zo veel deelnemers als dit jaar, toen er 250 aan de start verschenen. De inschrijving, die op vrijdag 10 november begint, stopt als het aantal van 750 is bereikt.

Het organisatiecomité bestaat uit (op de foto vanaf links) Bianca Bakker, Lisa Holkema, Mona Koning, Nelly Kleimeer, Patricia Smits Schouten, Cobi Reitsma en Hillie Woudstra. Ze volleyballen bij 't Zwin en kwamen jaren geleden op het idee van het Oeverse Beachvolleybaltoernooi op het haventerrein. Dat hebben ze inmiddels overgedaan aan Café Tante Pietje. ,,Maar we hadden wel weer zin in een nieuw project," vertelt Bianca Bakker.

De vrouwen lopen sinds enkele jaren mee in de Fjoertoer (vuurtoren)-tochten in Egmond en op Terschelling, georganiseerd door de sportorganisatie Le Champion. Dus is het niet vreemd dat voor de wandelsport werd gekozen. ,,De Fjoertoer is een prachtig evenement, met lichtjes langs de weg. 'Zoiets moeten we zelf ook kunnen organiseren,' dachten we. Wieringen is een prachtig eiland, met water en bos; dat leent zich er uitstekend voor. Het succes willen we nu uitbreiden. Vorig jaar hadden we het alleen op Facebook bekendgemaakt en wilden we niet verder gaan dan 250 deelnemers. Veel mensen hadden het niet gelezen en het evenement was in twee uur volgeboekt. Nu maken we het langs deze weg bekend en hebben meer mensen de kans," legt Bianca uit.

Lees hierover meer in de Wieringer Courant van vrijdag 3 november (ook op e-paper).