• De Wielervrienden Middenmeer helpen het dorp aan een beweegpark voor jong en oud.

    Melanie Schaafsma

Op de pedalen voor The Movement

MIDDENMEER De wielervrienden Ruud van Vondel, Klaas de Rooij en Arjan Meijer uit Middenmeer organiseren elk jaar in mei een fietstocht voor wielrenners en recreanten; dit jaar op zaterdag 26 mei. Jaarlijks worden er nieuwe uitdagende routes uitgezet; vijftig kilometer voor recreanten en de dubbele afstand voor wielrenners. En ieder jaar gaat de opbrengst naar een goed doel. Dit jaar is dat het project The Movement van Stichting Koeteltuin.

Iedereen mag meefietsen. Inschrijven kan aan de start, maar wielrenners wordt gevraagd zich van tevoren in te schrijven. Kinderen kunnen deelnemen aan een speurtocht over vijf kilometer, indien nodig met een volwassen begeleider.

Het leek even rustig rondom de Koeteltuin, maar achter de schermen wordt hard gewerkt aan een tweede project van de stichting, The Movement. Het gaat om een multifunctioneel sportveld, dat hopelijk over een jaar kan worden aangelegd in het park aan de Alkmaarseweg. Mogelijke leveranciers hebben hun ontwerpen gepresenteerd en met de gemeente zijn de mogelijkheden besproken. De bedoeling van het nieuwe sport- en recreatieveld is mensen van alle leeftijden, ongeacht hun achtergrond, fysiek en sociaal in beweging te brengen. ,,Noem ons idealisten," zegt secretaris Laura Visser, ,,Maar hoe mooi zou het zijn als mensen samenkomen om gratis te sporten of van opvoeringen te genieten en als jong en oud elkaar uitdagen voor een rondje stormbaan of een potje buiten schaken?"

Samen met sponsors en vrijwilligers wordt er op 26 mei een leuke, sportieve en vooral gezellige dag van gemaakt. Er rijden twee bezemwagens mee en onderweg worden de deelnemers voorzien van eten en drinken. Het motto is 'Samen uit, samen thuis'. De start is vanaf de parkeerplaats bij de Ontmoetingskerk, Professor ter Veenweg 2, Middenmeer. Koffie en thee staan daar klaar vanaf 09.00 uur. Wielrenners betalen 25 euro en starten om 09.30 uur. Voor recreanten bedraagt het inschrijfgeld tien euro en zij starten tussen 10.00 en 12.00 uur. Kinderen starten om 10.00 uur en mogen voor vijf euro meedoen. Voor hen is er aan het eind wat te drinken en een snoepje. Zie ook de websites www.wielervriendenmiddenmeer.nl en www.koeteltuin.nl.