• Tegen de achtergrond van de Zaanse Schans gaat Robin Meilink voor Wiron de lucht in tussen drie tegenstanders.

    Henk Cornelissen

Over en sluiten voor Wiron en CV Wieringermeer

HOLLANDS KROON Van de vijf voetbalclubs in onze regio wisten drie de nacompetitie te halen. Maar na Succes zijn nu ook CV Wieringermeer en Wiron gestrand.

Succes kwam niet verder dan de eerste ronde tegen de Hugo Boys, die in Hippolytushoef in de verlenging het verschil wisten te maken (1-3).

CV Wieringermeer mocht zaterdag in Slootdorp aantreden voor de tweede ronde; na de overwinning bij derdeklasser Alcmaria Victrix (0-3) werd het nu echter op eigen veld 2-4 tegen de Flamingo's. Topscorer Thijs Boersma opende de score nog wel en tot een halfuur voor het einde hielden de Slootdorpers stand. Na 61 minuten spel beging doelman Robert Schoen een fout, waardoor de Alkmaarders gelijk konden komen en even later werd het door een penalty 1-2. De Flamingo's liepen uit naar 1-4 vooraleer Boersma daar met zijn tweede treffer nog iets tegenover kon stellen. CV Wieringermeer blijft dus vierdeklasser, in het zaterdagvoetbal de laagste afdeling.

Wiron slaagde er ook niet in, de kelder van het amateurvoetbal - op zondag is dat de vijfde klasse - te ontstijgen. Zaandijk, nummer 11 in 4D, was vanaf een begin een maatje te groot voor de Wieringers, die op het kunstgras slecht uit de voeten konden en bijna de hele eerste helft met de rug tegen de muur stonden. De aanvallers van Zaandijk richtten echter slecht of vonden doelman Dennis Veldhuis op hun weg. Er werd alleen gescoord uit een strafschop, gemakkelijk gegeven na een duwtje van Mark Meijer. Tim van der Laan scoorde. In de tweede helft was Zaandijk ook de betere ploeg, maar een doelpaal en Veldhuis voorkwamen lang dat de stand 2-0 werd. Wiron kreeg een geweldige kans op de gelijkmaker, maar die werd slecht uitgespeeld, waarna Zaandijk toesloeg met een mooi boogballetje van de net ingevallen Noureddine Akhamrane. Er waren nog tien minuten te spelen en Wiron kwam vrij snel op 2-1 door een treffer van Mark Schouwenaar. Daarna ging het echter helemaal fout met de Oeversen. Twee keer werd de bal knullig ingeleverd en kon de thuisploeg rechtdoor naar het doel van Wiron. Jorno van de Vooren stond beide malen op de goede plek om af te ronden en in de slotminuut voltooide hij zijn zuivere hattrick, opnieuw uit een counter (5-1).