Ruime zege Succes/De Kasteleen

WINKEL De zaalvoetballers van Succes/De Kasteleen speelden vrijdag hun vijfde competitiewedstrijd in de Niedorphal. Tegenstander Nieuwe Niedorp werd daar met royale cijfers verslagen: 2-6.

Maikel Hoekstra ontbrak in de opstelling, maar daar stond tegenover dat Jop van den Esschert weer van de partij was. Hij is aan het terugkomen van een blessure en viel in. Robin Meilink fungeerde ditmaal niet als speler, maar als coach in plaats van Richard de Bie. Voor Succes, van de Helderse competitie overgegaan naar de Schager en nu tweede klasse KNVB spelend, was het de eerste wedstrijd in de Niedorphal.

In de beginfase was het voor beide ploegen aftasten, totdat Pieter Mulder aan een solo begon. Hij omspeelde alle spelers van Niedorp en stiftte de bal in het doel (0-1).Succes begon de wedstrijd steeds meer te controleren, maar uit een counter schoot Niedorp knap de 1-1 binnen. Even later was het de goed voetballende Youri Jansma, die de 1-2 scoorde. De ruststand was 1-2.

In de tweede helft wist Bart de Kleine het eerst te scoren na een mooie aanval, 1-3. Even later scoorde Niedorp na slecht verdedigen van Succes de 2-3.

Een treffer van Youri Jansma uit een goed uitgespeelde aanval bracht de beslissing, 2-4. Niedorp drong aan en speelde alles of niets. De keeper werd gewisseld voor een veldspeler om meer druk te geven op het doel van Succes. Dit pakte niet goed uit voor de thuisploeg. Succes wist de bal te onderscheppen en Pieter Mulder scoorde de 2-5. Niedorp bleef het proberen, maar Succes bleek veel gevaarlijker. Pieter Mulder scoorde uiteindelijk ook de 2-6. Scheidsrechter Wiedijk floot een goede wedstrijd. Met vier van de vijf wedstrijden gewonnen staat Succes er goed voor in deze competitie.