• Zittend dansen, een van de mogelijke activiteiten van Sportdorp Wieringermeer.

    Team Sportservice

Sportdorp Wieringermeer komt in beweging

WIERINGERWERF Op RSG Wiringherlant wordt op zaterdag 2 februari een Beweegontmoetingsdag gehouden. Deze dag, georganiseerd voor alle 65-plussers in de Wieringermeer, is tevens het begin van het project Sportdorp Wieringermeer. Het is de bedoeling de 65-plussers van Slootdorp, Wieringerwerf, Kreileroord en Middenmeer meer meer beweeg- en ontmoetingsmogelijkheden te bieden. In dezelfde week kunnen ook nog informatiebijeenkomsten voor het valpreventieprogramma In Balans worden bijgewoond.

Enkele weken geleden werden alle 65-plussers in de Wieringermeer door de gemeente benaderd met een vragenlijst, waarop ze hun wensen voor een passend beweegaanbod kenbaar konden maken. Op 2 februari wordt officieel afgetrapt met een Beweegontmoetingsdag. Zo kunnen ze aan de hand van een Beweegtest ontdekken hoe ze er fysiek voor staan; de knijpkracht, beenkracht en het uithoudingsvermogen worden gemeten. Op de Beweegmarkt staan kramen met presentaties van sportaanbieders, welzijnsorganisaties en maatschappelijke instellingen organisaties. Een arts is ook de hele dag aanwezig. Belangstellenden kunnen zich nog aanmelden voor de Beweegontmoetingsdag door een e-mail te sturen naar Team Sportservice Schagen (svanlochem@teamsportservice.nl of rkluvers@teamsportservice.nl) met vermelding van naam en adres of door het aanmeldformulier op www.teamsportservice.nl/schagen in te vullen. Zij die zich al hebben aangemeld, krijgen rond 25 januari een bevestiging. Als die uitblijft, kunnen ze contact opnemen met Remy Kluvers (rkluvers@teamsportservice.nl).

Een vast onderdeel van Sportdorp Wieringermeer is het valpreventieprogramma In Balans. Daarmee leren de deelnemers steviger in hun schoenen te staan. Bovendien verbetert het hun algehele conditie, zodat ze een actiever dagelijks leven kunnen leiden. Er zijn vier informatiebijeenkomsten, op verschillende data en verschillende locaties. Geïnteresseerden kunnen hiervoor eveneens contact opnemen met Remy Kluvers of gebruik maken van het aanmeldformulier op www.teamsportservice.nl/schagen.