• Jop van den Esschert wist tegen Dirkshorn het net al snel te vinden.

    Ronald Dasbach

Succes door zege al zeker van nacompetitie

HIPPOLYTUSHOEF Door met 2-0 te winnen van Dirkshorn heeft Succes zich verzekerd van de tweede plaats in de vierde klasse A. Daarmee staat ook vast dat Succes mag meespelen in de nacompetitie voor een plek in de derde klasse. Jop van den Esschert, al in de eerste minuut, en Jeroen Metselaar tekenden voor de doelpunten.

De overwinning was bovendien gunstig voor Flevo, maar dat won zelf met 4-2 van DWOW, waardoor het de nacompetitie tegen degradatie naar de vijfde klasse ontloopt. Voor Flevo scoorden Freek Vrenegoor en Sidney Schaafstra elk twee keer. De doelpunten van DWOW kwamen van Joop Groot en Bob Houtkooper. DWOW maakt nog kans op de nacompetitie om promotie; het kan de derde periodetitel winnen.

In de vijfde klasse leed Wiron een zware nederlaag tegen kampioen DWB. Het werd 1-5 in Den Oever. Toch houdt Wiron nog zicht op de derde periodetitel, door verrassende uitslagen op andere velden.

In het zaterdagvoetbal raakte een eventuele deelname van CV Wieringermeer aan de promotiestrijd uit het zicht. De Slootdorpers verspeelden in de slotseconde een voorsprong bij Hollandia in Hoorn (4-4) en staan zaterdag voor de vrijwel onmogelijke opgave Purmersteijn te verslaan. Deze ploeg is met grote voorsprong kampioen geworden en wint bijna alle wedstrijden met klinkende cijfers.