• De jonge Samir Wijnberg was een van de doelpuntenmakers bij Wiron.

    Ronald Dasbach
  • De keeper van de Foresters uit Heiloo werd drie keer gepasseerd in Slootdorp.

    Ronald Dasbach
  • De doelman van Schagen staat onder druk tegen DWOW.

    Dick Helmerhorst

Succes loopt rood aan, Wiron blijft winnen, DWOW gelijk

HOLLANDS KROON De derby tussen Flevo en Succes had een tumultueus verloop. Flevo haalde eindelijk weer eens drie punten en was daar blij mee, maar bij Succes haalden drie spelers het einde niet.

Na elf minuten spelen opende Niels van Nieuwenhuijzen de score voor de thuisploeg. Vijf minuten voor de rust kreeg keeper Brian Boekel van Flevo de rode kaart, omdat hij de doorgebroken Bart de Kleine net buiten het strafschopgebied onderuit had gehaald. Hadib Noor trok de keeperstrui aan terwijl keepertrainer en oud-eerste-elftalspeler Jos van Schaik (49) zich klaarmaakte om in te vallen. Dat gebeurde nog net voor het rustsignaal, tegen de zin van Succes, omdat Van Schaik niet op het wedstrijdformulier stond. Onder protest begonnen de Wieringers aan de tweede helft. Intussen had Sander Beemsterboer de stand op 2-0 gebracht. In de tweede helft kregen drie spelers van Succes de rode kaart te zien. Eerst bracht Toine Bügel de spanning nog terug (2-1), maar bij de stand 3-1 (door Mats Vrenegoor) zag Rick Jansma direct rood na een schermutseling met een speler van Flevo, die na een sliding op zijn been was gaan staan. Kort daarna kreeg Youri Jansma zijn tweede gele kaart en schoot Stef van Nieuwenhuyzen Flevo in veilige haven (4-1), waarna ook Maikel Hoekstra zijn tweede gele kaart kreeg. Jim van Maurik (Flevo) en Kevin de Bruin (Succes) bepaalden de eindstand op 5-2. Gisteravond, na het sluiten van deze editie, zou het bestuur zich beraden op eventueel te nemen stappen; niet alleen tegen de deelname van Van Schaik aan de wedstrijd, maar ook omdat de scheidsrechter de club na de wedstrijd geen gelegenheid had geboden tot het aantekenen van protest.

DWOW kwam zondag met een gelijkspel (3-3) goed weg tegen VV Schagen. In eigen huis keek de ploeg van trainer Gregory van Sauers al vroeg in de tweede helft tegen een 1-3 achterstand aan, mede door twee treffers van Schagen-speler Rik Schoen. Een knappe comeback en een rode kaart aan Schager zijde, leverden DWOW echter alsnog een welkom punt op. Eerst scoorde Remy Kluvers en pas in de slotseconden werkte Joey Noor de winnende tegen de touwen. Het eerste DWOW-doelpunt werd gemaakt door Ayco Kluvers. Na zeven duels staat DWOW Op de vierde plek in de zondagse vierde klasse A.

Wiron blijft in de vijfde klasse A goed in het spoor van koploper Oosterend, dat al zijn acht wedstrijden tot nu toe heeft gewonnen. De ploeg van trainer Reinier Wagner was in eigen huis met 4-0 te sterk voor de nummer zes, de Kaagvogels uit Kolhorn, die door de nederlaag naar de achtste plaats zakten. Richard Hegeman opende de score na ruim een half uur spelen. Daarna kreeg Robin Meilink het op zijn heupen, die twee keer het net wist te vinden voor de oppermachtige thuisploeg. De eerste produceerde hij kort na rust, een kwartier voor tijd scoorde hij opnieuw. Samir Wijnberg deed met een treffer ook nog een duit in het zakje en bepaalde de eindstand kort voor het eindsignaal op 4-0. De achterstand van Wiron bedraagt vijf punten. Sint Boys staat met evenveel punten derde, maar heeft een slechter doelsaldo.

CV Wieringermeer heeft het niet moeilijk gehad tegen de geroutineerde Foresters. Op eigen veld wonnen de Slootdorpers zaterdag met 3-0. Vooral in de eerste helft zag het veldspel van de thuisclub er verzorgd uit. Na vijf minuten kwam ze al op voorsprong. Thijmen Miedema stond op het juiste moment op de juiste plaats om de 1-0 binnen te schieten. Vlak voor de rust werd het 2-0 door een cadeautje van de scheidsrechter. De wegens een terugspeelbal gegeven indirecte vrije trap werd direct ingeschoten door Ko Kempeneers. Ondanks protesten werd het doelpunt goedgekeurd. In de tweede helft zakte het spel in en oogde het rommelig. De Foresters probeerden de aansluitingstreffer te forceren en gaven veel ruimte weg, waardoor Wieringermeer gevaarlijk kon worden in de counter. Vijf minuten voor tijd leverde dat een doelpunt op. Kempeneers volleerde de bal fraai over de keeper heen en bepaalde zo de eindstand op 3-0. Zaterdag komt Jisp naar de Belboei.