• De weer teruggekeerde Gijs Bakker, zekerheidje bij Tonegido.

    Ronald Dasbach

Tonegido blijft in titelrace

HIPPOLYTUSHOEF De handballers van Tonegido hebben de lastige thuiswedstrijd tegen AHC met een goed gevoel kunnen afsluiten. De week ervoor had de ploeg uit Amsterdam nog van koploper Vido gewonnen, dus was Tonegido er alles aan gelegen om een goed resultaat neer te zetten en door de bezoekers voorbij te worden gestreefd.

In de eerste helft ging de strijd gelijk op. In de tussenstand liep het verschil nooit hoger op dan twee punten, nu eens in het voordeel van de ene en dan weer van de andere ploeg. De verdediging stond goed en het technisch begaafde AHC had er moeite mee, door de Wieringer defensie te komen. Tien seconden voor rust, bij een stand van 16-14, kwam AHC terug tot één punt 16-15. Een snelle middenuit kwam drie seconden voor het verstrijken van de tijd terecht bij Sietse Bakker. Op ongeveer dertien meter van het doel joeg hij het leer diagonaal in de kruising, te hard en te zuiver voor de doelman van AHC die het nakijken had. Er werd zodoende gerust met een 17-15 voorsprong.

De tweede dertig minuten waren net als de eerste zeer het aanzien waard. Er werd een klein gaatje geslagen van vier punten, dat door Tonegido steeds werd gecontroleerd. Kwam AHC terug tot twee punten dan zette Tonegido weer aan om het gat naar vier en zelfs vijf punten te brengen. AHC deed wat het kon en zelfs een zeer offensieve verdediging kon Tonegido niet deren. Door goed teamspel, waarin jongere spelers als Hinze Herwig steeds beter tot hun recht komen en de teruggekeerde Gijs Bakker de nodige rust bracht, werd de wedstrijd knap uitgespeeld. Door de zege (33-29) staat Tonegido vast op de tweede plaats staan en is het nog in de race om het kampioenschap in de hoofdklasse D.