Tonegido eert twee getrouwen

HIPPOLYTUSHOEF De handbalvereniging Tonegido heeft er twee ereleden bij. Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering werd deze titel verleend aan twee getrouwen van de club, Flip Liebe en Tiny Uijthof-Meilink.

Ook om een andere reden viel Liebe een huldiging ten deel. Hij is vijftig jaar lid van de Wieringer handbalclub, die hij diende als speler, trainer en coach. Voor Tiny Uijthof betekende het eerbetoon een promotie; zij was al lid van verdienste.

Tonegido begint ook weer met de jaarlijkse speculaasactie, waarvoor bakker Edwin Bellis in zijn bakkerij aan de Hoofdstraat de hele week al in touw is. Zaterdag 4 november worden de speculaaspoppen verkocht in Westerland, Oosterland en enkele wijken van Den Oever. Volgende week zaterdag, 11 november, gaan de vrijwilligers van de handbalvereniging rond in Hippolytushoef en in de wijken van Den Oever waaraan ze morgen niet toe komen. Op beide zaterdagen beginnen de gelegenheidsverkopers om tien uur 's morgens te lopen.

Sinds 2015 loopt handbalvereniging Tonegido over Wieringen, om huis-aan-huis speculaaspoppen te verkopen. De actie, nu dus voor de derde keer te houden, is beide voorgaande keren een groot succes geworden. Warme bakker Edwin Bellis heeft ze ook deze keer weer gebakken. De poppen worden met roomboter bereid. De poppen gaan € 3,50 per stuk kosten maar wie er twee afneemt, hoeft daarvoor maar zes euro te betalen.

Wat dit jaar nieuw is aan de actie, is dat er ook een verkooppunt is ingericht. Op beide zaterdagen staan leden van Tonegido naast de kraam van groenteboer Van Etten op het Kerkplein in Hippolytushoef, om speculaaspoppen aan de man of vrouw te brengen. Daarnaast zijn de poppen morgen (zaterdag) te koop op de jaarlijkse herfstmarkt, die wordt gehouden in het zorgcentrum Noorderlicht. De handbalvereniging heeft ervoor gezorgd dat daar tussen elf uur 's ochtends en vier uur 's middags, naar eigen zeggen, een 'top-vrijwilligster' klaar staat om zo veel mogelijk koeken te verkopen. Met de netto-opbrengst hoopt de vereniging haar kaspositie wat te versterken.