• De turnsters van de keurgroep tonen trots de nieuwe pakjes, die ze onlangs hebben gekregen.

Turnlust richt de blik weer naar voren

MIDDENMEER De gymnastiekvereniging Turnlust heeft een moeilijke periode achter de rug, maar alle neuzen staan weer in dezelfde richting. Er worden nieuwe activiteiten aangekondigd. Bijvoorbeeld de damesgym, die bij voldoende aanmeldingen medio februari begint.

Deze lessen bestaan uit gymnastiek afgewisseld met wat lichte krachtoefeningen en balspel, voor vrouwen die een fitter gevoel nastreven en op een gezellige manier sportief bezig willen zijn.

Sterker dan ooit, zegt de vereniging te zijn teruggekomen van het turbulente seizoen 2016-2017. De vereniging raakte in zwaar weer, toen bleek dat de leden van het trainersteam niet op dezelfde lijn zaten. Dat leidde tot een breuk, maar inmiddels is de rust teruggekeerd en is Turnlust weer aan het groeien. ,,De vereniging is mijn lust en mijn leven," zegt hoofdtrainer Jaap Wortel. ,,Ik geniet ontzettend van het enthousiasme van de kinderen. De manier waarop iedereen de schouders eronder gezet heeft om het tij te keren, is bijzonder. We zijn er als vereniging sterker uitgekomen." Gemotiveerde trainers, enthousiaste leden en een nieuw bestuur hebben de zaak weer op gang geholpen.

Op het gebied van gymnastiek en turnen verzorgt Turnlust een breed pakket. Er wordt gedaan aan streetdance, recreatiegym en turnen onder leiding van ervaren coaches. In de turngroep, die uitkomt in de derde, de vierde en de vijfde divisie, wordt iedere dinsdag, vrijdag en zaterdag hard gewerkt op de onderdelen vloer, brug, balk en sprong. De eerste wedstrijden zijn achter de rug en de eerste medailles zijn geoogst. Op de donderdag dansen de sterk groeiende streetdancegroepen op eigentijdse muziek van bijvoorbeeld de Black Eyed Peas, Rihanna en Bruno Mars. De lessen staan onder leiding van danslerares Melissa Wolters. Buiten dat het gezellig is, is streetdance goed voor de conditie! Ook is er een recreatiegymgroep voor jongens en meisjes vanaf 4 jaar.

Voor meer informatie over Turnlust Middenmeer, het lesprogramma of het aanmelden voor een gratis proefles, kunnen belangstellenden terecht op de website www.turnlustmiddenmeer.nl.