• De dames van Tonegido moesten er nog een keer flink tegenaan.

    Ronald Dasbach

Vrouwen van Tonegido sluiten seizoen af met winst

HIPPOLYTUSHOEF Voor velen was het sportseizoen al geëindigd in het afgelopen weekeinde, maar de handbalsters van Tonegido moesten er zondag nog een keer flink tegenaan voor hun laatste wedstrijd van deze competitie. In eigen huis werd CSV uit Castricum met 24-17 verslagen.

Daar zag het in het begin nog niet naar uit. Na het eerste fluitsignaal probeerde Tonegido wel meteen druk te zetten op de tegenpartij, maar door onnodig balverlies keken ze al snel tegen een achterstand aan. Pas na twaalf minuten kwam de thuisploeg op gelijke hoogte (5-5). Daarna wist ze de krachten dusdanig te bundelen, dat het de regie over de wedstrijd overnam, wat resulteerde in een ruststand van 16-11.

Na de thee kwam de ploeg uit Castricum opnieuw het beste uit de kleedkamer. Het nam in de eerste minuten de touwtjes weer in handen en kroop qua score langzaam dichterbij. Daarna kreeg Tonegido het bewustzijn van het latere deel van de eerste helft weer terug en wist het meer vat op het spel te krijgen. Zo werd het seizoen besloten met een score van 24-17.