• Julian Cobzaru scoorde de enige treffer van Wieringermeer.

    Bert Zuidhof

Wieringermeer verliest bij ongeslagen koploper

SLOOTDORP Met een krappe selectie reisden de voetballers van CV Wieringermeer af naar Purmerend, om het op te nemen tegen Purmersteijn. De gastheren wisten elk duel nog te winnen dit seizoen in de vierde klasse. Ook zaterdag. Wieringermeer hield lang stand, maar in het laatste kwartier liep Purmersteijn uit naar 3-1.

Purmersteijn was dan ook de ploeg die de boventoon voerde. Door enige nonchalance aan Purmer zijde bleef de brilstand lange tijd gehandhaafd. Wieringermeer kon aanvallend weinig creeëren maar hield knap stand. Na een half uur spelen vond Purmersteijn toch het net. Echter, vlak voor rust bracht Julian Cobzaru Wieringermeer op gelijke hoogte met een afstandsschot.

Na rust bleef Purmersteijn dominant. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van Wieringermeer maar verder dan de zestienmeterlijn liet Wieringermeer het niet komen. In de omschakeling probeerde Wieringermeer het wel, echter de doelman van Purmersteijn werd in de winterse omstandigheden nauwelijks getest.

Een kwartier voor tijd kwam de bevrijdende treffer voor Purmersteijn en wist het de wedstrijd naar zich toe te trekken. In het slot van de wedstrijd werd ook nog de 3-1 gemaakt door een van richting veranderd schot.

Aanstaande zaterdag speelt Wieringermeer zijn laatste duel voor de winterstop thuis tegen het Hollandia van oud-Wieringermeer-trainer Siem Klerk. Aanvang half drie.