• Jaap Vijzelaar (Wiron) maakt een luchtreis na een botsing met Jim Groot (Duinrand).

Wiron laat leiding aan Duinrand

DEN OEVER In 5A ging het zondag om de koppositie tussen Wiron en Duinrand S. Beide ploegen hadden tot dan nog geen punt verloren. De bezoekers uit Schoorl trokken aan het langste eind: 2-4.

Henk Cornelissen

De overwinning van Duinrand was verdiend. Het was feller in de duels en beter in het veldspel. Pas in het laatste kwartier, toen Wiron van 0-3 terug was gekomen tot 2-3, werd het spannend, maar Wiron kwam kracht en slagvaardigheid tekort. Zonder Mark Schouwenaar, Johan Tijsen en Nord Gosker was het een ploeg zonder ruggengraat. Binnen twee minuten leidde Duinrand al. Een corner werd slecht verwerkt en uit de daaropvolgende voorzet kopte Teun Louter de 0-1 binnen. Duinrand bleef de betere ploeg, maar er kwamen kansen aan beide kanten. Keeper Dennis Veldhuis hield Wiron met knappe reddingen op de been en zag Perry Manshanden en Robin Meilink aan de overkant grote kansen missen. Kort voor rust werd het 0-2, doordat Wiron-middenvelder Arne Lont een schot van Wouter Vroom van richting veranderde. Trainer Bas IJsselstijn voerde in de rust meteen twee wissels door.

Na de rust werd de strijd feller, zeker nadat Michiel Hoogvorst voor Duinrand de stand op 0-3 had gebracht; hij plukte verdediger Klaas de Haan de bal van de schoen en scoorde fraai. Wiron had toen met routinier Kees van Eekelen (38) net zijn laatste troef op tafel gelegd. Hij zorgde met een kopbal uit een corner voor 1-3. De toch niet kinderachtig leidende scheidsrechter De Wit zou in totaal acht keer de gele kaart trekken en zes keer deed hij dat voor een speler van Wiron. Kelvin Muller kreeg er twee en mocht dus inrukken.

Met tien man kwam Wiron toch terug tot 2-3, doordat Stefan Veldhuis een voorzet van Jack Florussen vallend inkopte. Wiron gooide alles naar voren, met doelman Dennis Veldhuis als aanjager. Er ontstonden kansen over en weer, maar in de slotfase vloeiden bij Wiron de krachten uit de benen weg. Beide ploegen raakten de doellat en een van de vele uitvallen van Duinrand S leidde in blessuretijd tot een corner, waaruit Perry Modder de 2-4 inkopte. Een redding van Dennis Veldhuis was de laatste actie van de wedstrijd. Aanstaande zondag wacht Wiron met AGSV opnieuw een sterke tegenstander.