• Adriaan de Visser pakt het meetlint erbij. Winnen of verliezen, het kan soms om centimeters gaan.

    Boel-Skik '92

Zonnige start Boel-Skik

DEN OEVER De jeu-de-boules-vereniging Boel-Skik '92 hield haar jaarlijkse openingstoernooi onder mooie weersomstandigheden. Een vriendelijk voorjaarszonnetje zorgde voor een stralende opening. Nieuweling Rens de Haan ging met de toernooizege aan de haal.

Er waren ditmaal alleen doubletten - tweetallen - die deelnamen, dus konden alle leden met drie boules spelen. Deze werden door loting gevormd en nadat de tweetallen elkaar hadden gevonden werd de sportieve strijd aangevangen. Door de 28 deelnemers werden drie ronden gespeeld op zeven banen. Op de achtergrond was het een gezellige drukte. De jeugd van de voetbalvereniging Wiron had bezoek uit Engeland. De boulers werden soms door wat enthousiaste voetballertjes aangemoedigd. Sommige partijen waren snel gestreden; een uitslag van 13-0 laat aan duidelijkheid niet te wensen over. Anderen deden er langer over om tot een beslissing te komen. Zij waren meer aan elkaar gewaagd of gooiden gewoon wat beter.

Voor allen was er koffie met cake dat kon buiten worden genuttigd in het heerlijke zonnetje. Tijdens het uitreiken van de prijzen, was er een drankje met wat lekkers. De eerste prijs was verrassend voor Rens Visser, die nog maar sinds enkele maanden lid is. Samen met zijn vrouw Geri komt hij regelmatig op de vrije speelmiddagen boulen en oefening baart kunst. De tweede prijs was voor een oude dame; Aat de Haan doet met haar negentig lentes niet voor de jongere leden onder. De derde prijs was voor Annie van Eekelen, al 25 jaar trouw lid. Alle prijswinnaars hadden al hun drie partijen gewonnen. Het verschil zat in de pluspunten: respectievelijk 26, 24 en 22. Alle 3 kregen zij uit handen van de voorzitter Paul Neefjes een cadeaubon uitgereikt, te besteden bij viskiosk Havenzicht. De poedelprijs was deze keer voor Kees Boerdijk hij kreeg een glaasje wijn; Liebfraumilch als troost.

De vereniging kan weer terugkijken op een mooie dag. Op woensdag 18 april komen de boulers van Kleine Sluis uit Anna Paulowna voor een toernooi naar Den Oever. Dit wordt 's middags gespeeld op het speelpark aan de Oosterkruisweg.