• Zingend, dansend en spelend vertelt Ekaterina over haar vlucht uit Oezbekistan.

    Philip Van Ootegem

De Weg van Ekaterina Levental in de Vermaning

HIPPOLYTUSHOEF Project Geestdrift presenteert op vrijdag 30 november in de doopsgezinde Vermaning te Hippolytushoef een muziektheatervoorstelling, 'De weg' van Ekaterina Levental en Chris Koolmees.

In 'De weg' vertelt Ekaterina, zangeres en harpiste, het aangrijpende verhaal over haar vlucht uit de voormalige Sovjet-Unie. Een verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener, geïllustreerd met prachtige muziek. De Weg leidde haar van land naar land, doordat haar familie niet in de voormalige Sovjetrepubliek kon blijven, door oplaaiend antisemitisme. Zingend, dansend en spelend vertelt ze over haar afkomst, die van de ene op de andere dag bepalend werd voor haar leven. De muziek illustreert in dit soloconcert de emotionele kant van de vlucht, een veelbewogen weg naar de toekomst.

Sinds begin 2018 presenteert Project Geestdrift, in samenwerking met locatietheater-organisatie Karavaan, prikkelende en eigentijdse voorstellingen, om de doopsgezinde kerkjes in Noord-Holland opnieuw op de kaart te zetten. Elke voorstelling wordt gecombineerd met aandacht voor de rijke geschiedenis van het betreffende gebouw en de mensen die er samenkomen.

Medewerking wordt verleend door vrijwilligers van de Doopsgezinde Gemeente Wieringen, samen met Jaap Lont uit Oosterland en Anna Lont uit Hippolytushoef. Kaarten voor de voorstelling kosten € 7,50. Bezoekers zijn welkom vanaf 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur. Voor meer informatie en kaartverkoop zie www.projectgeestdrift.nl.