Extra voorstelling 60-plussers

STROE Er komt een extra voorstelling van het Verteltheater 60+ in het museum Jan Lont. Voor komende zondag is een derde uitvoering van het programma 'Wind' ingelast, beginnend om 11.30 uur. ,,De belangstelling is zo overweldigend, dat we mensen op een wachtlijst hebben moeten zetten, voor het geval zich mensen afmelden, maar dat zijn er nu zo veel geworden dat we op zondag twee voorstellingen geven," aldus Irene van Oers uit Wieringerwerf, projectleider van de stichting Cultuur Binnen de Dijken. Zij is ook bekend van Kindertheater Gniffel.

Aan het Verteltheater 60+ doet een groep Wieringers en Wieringermeerders mee, die een eigen verhaal hebben en dat op verschillende manieren voor het voetlicht brengen. Dat gebeurt niet alleen in het bezoekerscentrum van het Wieringer eilandmuseum Jan Lont, maar ook in het museum zelf. Onder leiding van regisseur Caroline van Veggel is een groep senioren uit de omgeving al drie maanden lang wekelijks bezig om het programma vorm te geven. In het komende weekeinde is de uitvoering.

Omdat in het museum maar plaats is voor vijftig mensen tegelijk, moeten belangstellenden wel reserveren, willen ze een van de voorstellingen bijwonen. Die van zaterdagavond 19.30 uur is bijna uitverkocht, daar kunnen nog een paar mensen bij, denkt Van Oers. Voor de voorstelling van zondagmiddag 14.30 uur zijn alle plaatsen wel vergeven en nu is er dus nog de extra opvoering op zondagochtend om 11.30 uur. Belangstellenden kunnen kaarten reserveren per e-mail (stichting@cultuurbinnendedijken.nl) of tel. 06-19505135.