• Titia Lont, een van de kandidaten, oefent met Apollo in de Cultuurschuur.

    Apollo

Jubilerend Apollo opent eeuwfeest met Maestro

DEN OEVER De muziekvereniging Apollo bestaat in het komende najaar honderd jaar en om dat te vieren worden er dit jaar bijzondere concerten en evenementen georganiseerd. Het eerste is het Maestro-concert op zaterdag 13 april in het Vikingschip. Vijf bekende personen van Wieringen en uit de Wieringermeer mogen strijden om de Gouden Baton.

Chef-kok Magda Kuipers, kapper Jacco van Veen, bakker Edwin Bellis, oud-burgermeester Titia Lont en Thalia-voorzitter Michel Pranger gaan deze uitdaging aan en hebben elk een bekend muziekstuk toebedeeld gekregen. Na een 'droog'-oefensessie met Apollo-dirigent Jeroen Drenth, waarin hun de beginselen van het dirigeren werden uitgelegd, mochten ze onlangs oefenen met het harmonieorkest, wat soms verrassend goed ging en soms tot hilarische situaties leidde. Tijdens het concert zullen ze gejureerd worden door muzikanten Henk Cornelissen en Ton Bakker, waarbij wethouder Theo Meskers de jury voor zal zitten. De winnaar mag afsluiten met de 'Radetzky-mars'.

Naast dit enerverende concert is er ook nog een optreden van het leerlingenorkest en zal Apollo ook onder leiding van Drenth enkele muziekstukken spelen, zoals Wind in the willows van Johan de Meij en ][Oregon van Jacob de Haan. En natuurlijk worden er in de pauze, volgens een honderdjarige traditie, weer lootjes verkocht om de clubkas van Apollo te spekken.

Het Maestro-concert begint om 20.00 uur. Plaatsen kunnen worden gereserveerd op de website www.vikingschip.nl.