• Simonèz bezingt het leven vanuit verschillende liedculturen.

    Tjibbe de Vries

Liedjes over 's levens lusten en lasten

WIERINGERWERF Het duo SimonèZ treedt zaterdag 23 maart op in de Cultuurschuur met het theaterconcert 'Und Schmerz en smart et amour'. Zij brengen in de Theaterzaal van het voormalige gemeentehuis van Wieringermeer een programma van levensliederen in verschillende talen.

SimonèZ bestaat uit Simone (zang en contrabas) en Dirk-Jan Zuurbier (gitaren en andere snaren). Ze brengen een programma met liedjes, songs en chansons over het leven met al zijn lusten en onhebbelijkheden Elke streek, land en tijd brengt zijn eigen levenslied voort. Ze vertellen over de liefde of over andere gewone dingen van het leven. Zo is er een rijk repertoire van liederen met een lach of een traan, over de grote overbekende thema's die de mens bezighouden. Dagelijks geluk en dagelijkse ellende die met hart en ziel bezongen worden in 'Und Schmerz en smart et amour'.

De song, het chanson, de schlager, de blues en de smartlap in één muziekprogramma. De nummers worden door zichtbare en onzichtbare draden verbonden met persoonlijke verhalen en anekdotes van en over de grote vertolkers van het levenslied en het ontstaan daarvan. Een confrontatie met de passie van de liefde en de schaduwzijde van het leven is hierbij onvermijdelijk. Naakt, onstuimig, teder, onvervalst, vol liefde en passie.

Het concert begint om 20.00 uur. De entree kost tien euro.