• De cast en een deel van de techniekploeg van ‘De Godmother’.

    aangeleverde foto

Maffiaklucht in Slootdorp

SLOOTDORP De cast van toneelvereniging Lely maakt zich op voor het spelen van de maffiaklucht 'De Godmother' van Luuk Hoedemaekers. Deze wordt opgevoerd in vijf voorstellingen in de Langewegkerk te Slootdorp, op 26 en 27 januari en op 1, 2 en 3 februari. De voorstellingen beginnen steeds om 20.00 uur.

De laatste jaren is gebleken dat Toneelvereniging Lely de zalen steeds uitverkocht kreeg, daarom is dit jaar besloten de trouwe donateurs de gelegenheid te geven kaarten in de voorverkoop te bestellen. Deze donateursverkoop is vorige week begonnen en blijkt succesvol. ,,Op de eerste twee dagen zijn al zeventig kaarten verkocht," aldus penningmeester Hans Zeinstra. De reguliere kaartverkoop is nu ook begonnenKaarten kunnen worden gereserveerd bij de Lelyfoon, tel. (0227) 581912 (na 17.00 uur) of via de Facebookpagina van de vereniging. Ze kosten tien euro per stuk. Donateurs van de vereniging profiteren van een speciaal tarief van zeven euro.

De maffiaklucht 'De Godmother' is geschreven door de Belgische auteur Luuk Hoedemaekers en speelt zich af in het landhuis van de maffiafamilie Carleani. Een langdurige familievete lijkt opgelost te kunnen worden, maar een veelheid aan misverstanden en intriges zorgt ervoor dat alles verkeerd lijkt te gaan. De capo van de familie wil alles oplossen, maar het lukt hem niet vat te krijgen op de situatie, door persoonsverwisselingen, spraakgebreken en Italiaans temperament. 'De Godmother' staat onder regie van Arnold Hemmel uit Amsterdam. Traditiegetrouw pakt de decorploeg uit met een prachtige achtergrond, waardoor de bezoekers zich bij de entree van de Langewegkerk al in het landhuis van de familie Carleani wanen.

TV Lely heeft binnen en buiten de Wieringermeer een traditie op te houden met het opvoeren van komische stukken. De voorbereidingen zijn te volgen op de Facebookpagina van TV Lely. De club staat overigens open voor nieuwe leden, zowel toneelspelers als mensen die het leuk vinden om te helpen bij de techniek. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met secretaresse Tootje Boutkan, e-mail t.v.lely@kpnmail.nl.