• De Michaëlskerk in Oosterland.

Open huis in Michaëlskerk

OOSTERLAND De deuren van de Michaëlskerk worden op zondag 7 januari wijd open gezet voor de feestelijke presentatie van de activiteiten, die daar in het komende jaar gaan plaatsvinden. Dat gebeurt onder het motto 'Zin in Oosterland'.

Na de overdracht van de kerk door de Protestantse Gemeente op Wieringen, in juni van dit jaar, wordt 2018 het eerste jaar waarin de gebruikers - de stichtingen Oecumenisch Centrum Michaëlskerk en Culturele Kring Wieringen - hun activiteiten en voortzetten onder het nieuwe beheer, dat wordt gevoerd door de stichting Behoud Oosterlander Kerk (BOK). Daarom wordt dit open huis gehouden op de eerste zondag van het nieuwe jaar, met een overzicht van alles wat er op de kalender staat.

Er zullen ook in 2018 oecumenische vieringen zijn voor 'zinzoekers' van ver en dichtbij, maar meer dan ooit wordt 2018 het jaar van nieuwe activiteiten en ruimte voor nieuwe ideeën. Voor lezingen, concerten en filmavonden biedt de Oosterlander kerk mogelijkheden te over, juist door de nauwere samenwerking van de stichtingen die in de kerk actief zijn. Het nieuwe logo, dat door de BOK, het OCM en de CKW met ingang van het nieuwe jaar gebruikt gaat worden en dat symbool staat voor deze samenwerking, zal ook op 7 januari worden onthuld.

Iedereen die de twaalfde-eeuwse Michaëlskerk en haar gebruikers een warm hart toedraagt is van 12.00 tot 13.30 uur van harte welkom, om de presentaties bij te wonen. Het Museumkoor en de Kindercantorij zullen daarbij ook van zich laten horen.