• Het winnende silhouet bij de fotoclub.

    Yolanda Hoogesteger

Silhouetten en een foto-estafette

WIERINGERWERF Het fotograferen van een silhouet van een persoon of portret is niet de eenvoudigste opdracht op de agenda van fotoclub Het Derde Oog. Toch hadden de clubleden hiermee aardig geëxperimenteerd en leverde dit onderwerp fraai fotowerk op.

Yolanda Hoogesteger fotografeerde een saxofonist, die zijn instrument schuin omhoog houdt. De muzikant staat centraal en zijn armen vormen een mooie diagonale lijn. Bril en saxofoon geven een lichte reflectie, de man zelf is egaal zwart met duidelijke contouren. Dit alles tegen een strakblauwe lucht met enkele witte wolkjes links bovenin. Een optimistisch beeld, waarbij de klanken als het ware opstijgen. Goed voor de eerste plaats. Meer foto's voor dit thema zijn te vinden op de website www.fotoclubhetderdeoog.nl, bij de clubavond van 7 mei.

Een week later was er gelegenheid om foto's voor de foto-estafette te tonen. Het object dat onder de clubleden circuleerde was ditmaal een appelgroene plastic gieter. Op de website is bij de clubavond van 14 mei te zien welke creatieve ideeën er met dit gietertje zijn vastgelegd. De hoogst gewaardeerde foto van deze avond was gemaakt door Cootje Passchier.

Maandag 28 mei sluit fotoclub Het Derde Oog het seizoen af met een slotavond. Een externe jury bespreekt en beoordeelt vrij werk van de leden. Belangstellenden zijn welkom in zaal 4.10 ('t Atelier) van de Cultuurschuur; aanvang 20.00 uur, de inloop is vanaf 19.30 uur. Voor nadere inlichtingen kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Leen van Nieuwenhuijzen, tel. (0227) 501837. Zie ook de website www.fotoclubhetderdeoog.nl.