• Ab Jenema, Tootje Boutkan en Karline Laan (v.l.n.r.): ,,Dit Benefiet(s)concert is een mooie manier om onze sponsors te bedanken. -

    Paula Seijbel

In touw voor het Benefiet(s)concert

MIDDENMEER Op zondag 19 mei organiseert Team Touw Reloaded het Benefiet(s)concert in de Ontmoetingskerk. Het geld dat zij daarmee inzamelen wordt gedoneerd aan Stichting Alpe d' HuZes/KWF. Initiatiefnemers van dit concert zijn Tootje Boutkan, Ab Jenema en Karline Laan.

Paula Seijbel

Team Touw bestaat al een aantal jaren in diverse samenstellingen. De leden zetten zich op een sportieve manier in voor de kankerbestrijding. ,,Touw staat voor kracht en verbondenheid. Elementen die belangrijk zijn om met kanker om te gaan," legt Tootje uit. ,,Onmacht omzetten naar kracht, dat is ons motto," vult Ab aan.

Tourberg

Op 6 juni beklimmen vijfduizend fietsers en lopers maximaal zes keer de Alpe d' Huez, onder het motto 'Opgeven is geen optie'. Ook Team Touw Reloaded - bestaande uit Ben Veldhuis, Brenda Veldhuis, Cees Laan, Karline Laan, Eline Flokstra, Eduard de Boer, Petra de Haan, Kirsten Jenema, Ab Jenema, Peter Boutkan en teamcaptain Jacolien Veldhuis - neemt deel aan dit sportieve evenement. ,,Als deelnemer haal je minimaal een donatiebedrag van 2.500 euro op. Elke euro die gedoneerd wordt aan het Alpe d'HuZes-fonds gaat direct en voor honderd procent naar kankeronderzoek," verzekert Karline. ,,Voor Team Touw betekent dit een streefbedrag van minimaal 25.000 euro. Door onze acties staat de teller nu op 21.500."

Traditie

Het is het derde Benefiet(s)concert dat Team Touw organiseert in aanloop naar hun deelname aan Alpe d' HuZes. ,,Een jaarlijkse traditie," lacht Ab. ,,Tevens versterkt dit concert het saamhorigheidsgevoel en is het een mooie gelegenheid om onze sponsors te bedanken," vindt Tootje. Tijdens het Benefiet(s)concert zullen Join's Meeting, Credo Singers en het Ulysses Ensemble voor een muzikale topmiddag zorgen. ,,Een unieke combinatie van pop, gospel en straatsymfonie voor liefhebbers van muziek. De presentatie ligt in handen van Kirsten Jenema, de jongste deelnemer van Team Touw. In de pauze worden prijzen verloot onder het thema 'Te land, ter zee en in de lucht'. Niet voor niets is hiervoor gekozen, gezien de drie hoofdprijzen die hieraan zijn gerelateerd: een weekendje Ameland, een rondvlucht boven de Wieringermeer en een vaartocht over de Waddenzee. Naast deze hoofdprijzen zijn er nog andere prijzen, zoals een weekend rijden in een klassieke Opel Manta. De prijzen zijn belangeloos ter beschikking gesteld door plaatselijke ondernemers.

Het concert wordt gehouden op zondag 19 mei in de Ontmoetingskerk. Kaarten kosten, inclusief consumptie, € 12,50 voor volwassenen en € 6,25 voor kinderen jonger dan dertien jaar. Reserveren kan via teamtouw@hotmail.com of bij de leden. Het concert begint om 14.30 uur; de kerk gaat om 14.00 uur open. Wie er niet toe in de gelegenheid is het concert bij te wonen, maar Team Touw wel een warm hart toedraagt, kan voor een financiële bijdrage aan deze actie per e-mail contact opnemen met het team (teamtouw@hotmail.com).