• Wethouder Mary van Gent heeft op 22 juli een nieuwe AED in ontvangst genomen van Jeroen Henderikx van AED Solutions aan de locatie op de Burgemeester Mijnlieffstraat 1 in Anna Paulowna.

    Gemeente Hollands Kroon

Wethouder Mary van Gent neemt nieuwe AED in ontvangst

ANNA PAULOWNA In opdracht van de gemeente Hollands Kroon vervangt AED Solutions alle AED's van het gemeentelijk AED-netwerk. Hiermee beschikt de hele gemeente over eenzelfde type AED. Eind deze week worden de laatste AED's vervangen.

Om het landelijk oproepsysteem HartslagNu goed te laten werken zijn naast beschikbare AED's ook voldoende burgerhulpverleners nodig. Wethouder Mary van Gent roept bij deze alle inwoners met een geldig reanimatiediploma op zich aan te melden bij HartslagNu. Ga hiervoor naar www.hartslagnu.nl/burgerhulpverlening.

HOE WERKT HARTSLAGNU? Bij een 112 melding van een hartstilstand krijgen burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer een oproep via hun mobiele telefoon. In dit bericht staat de locatie van het slachtoffer en of ze eerst een AED moeten ophalen of direct naar het slachtoffer moeten gaan. Zij starten de reanimatie en gebruiken als dat mogelijk is een AED en wachten totdat het ambulancepersoneel het overneemt.