• Kees van der Welle draagt de kaas over aan Christa van Dijk.

    Henk Cornelissen

Bocado gaat over in andere handen

HIPPOLYTUSHOEF ,,Toen Kees hier bijna negen jaar geleden begon, dacht ik: 'Waarom heb ik het zelf niet bedacht?'," vertelt Christa van Dijk (52). Zij is met ingang van de komende week de nieuwe uitbater van Bocado. Kort geleden hoorde ze bij kapster Bonnie Folkers dat 'het lekkere winkeltje', zoals ze het zelf noemt, te koop was en daarop besloot ze contact op te nemen met Kees van der Welle.

Kees (55) had naast Bocado - een winkel in kaas en delicatessen, waarvan de naam Spaans is voor 'gebit' maar ook 'lekker hapje' kan betekenen - een parttimebaan als facilitair medewerker bij de stichting Kinderopvang Den Helder, maar is daar nu bijna fulltime aan het werk. Daardoor was de winkel alleen nog op zaterdag open. ,,Dat kan niet, want dan raakt de loop eruit," vreest hij. ,,Bovendien ben ik daardoor zeven dagen per week aan het werk. Ik heb het met veel passie en plezier gedaan. maar dat is niet vol te houden."

De winkel is voorlopig alleen op vrijdag en zaterdag open, maar binnenkort ook vanaf donderdag en mogelijk nog even later zelfs al op woensdag. Christa werkt nu nog, tot eind mei, als veiligheids- en kwaliteitscoördinator bij het constructiebedrijf Abuco in Middenmeer en stort zich daarna helemaal op de winkel. ,,Ja, dit is heel ander werk," beseft ze, ,,maar het lijkt me leuk met eten bezig te zijn en ik ga graag met mensen om. Alles blijft hier voorlopig zoals het is. Misschien verandert er in de loop van de tijd wel eens wat, maar Kees heeft hier wat moois neergezet, dus ik heb er geen behoefte aan het anders te gaan doen."

Tenslotte hebben Christa en Kees nog een geruststellende boodschap. De cadeaubordjes - het alternatief voor de bon - blijven geldig.