• Wouter Keppel en medewerkers Ferdy van Boheemen en Eric Brugman voor het nieuwe pand van samenwerkingspartner Nieste.

Nieuwe loot Bouwbedrijf Keppel Bouw

WIERINGEN Het gaat goed met bouwbedrijf Keppel Bouw. Op diverse fronten is het bedrijf actief. Naast renovatie, nieuw- en verbouw en glas, worden de pijlen nu ook gericht op asbestsanering. Het asbest wordt door een erkend bedrijf verantwoord en deskundig verwijderd, de herstelwerkzaamheden als het plaatsen van een nieuwe dakbeplating, her- en opbouw en het aanpassen van bouwkundige voorzieningen, worden vervolgens verricht door het bedrijf van Wouter Keppel. "We doen dit in een samenwerkingsverband, met bedrijven die elkaar goed aanvullen," vertelt Wouter. "In 2024 moet al het asbest in Nederland zijn verwijderd en dat is nog een hele klus om dat voor elkaar te krijgen. Overal waar je kijkt, zie je nog daken met asbest. Is het geen fietsenschuurtje, dan is het wel een dak van een agrarisch bedrijf of loods. Het is echt bizar hoeveel er nog ligt. Je begint met een opdracht en door mond-tot-mondreclame wordt het een goed gevulde orderportefeulle."

door Gea Klein-Hamming 

ERNSTIGE ZIEKTES Asbest is een verzamelnaam voor diverse delfstoffen en inademing kan leiden tot ernstige ziektes. Het materiaal werd tot begin jaren '90 vooral gebruikt in de bouw en zat in verschillende producten. Het materiaal was vanwege de goede eigenschappen een veelgevraagd product. Momenteel zijn er diverse subsidieregelingen, voor particulieren en bedrijven, die het verwijderen aantrekkelijker moeten maken. Hierdoor begint het werk los te komen. Het verwijderen van asbest dient op een verantwoorde manier te gebeuren. Gebeurt dit niet, dan kan de overheid een boete opleggen.

UITDAGING Wouter Keppel startte in 2004 met het gelijknamige timmer- en onderhoudsbedrijf Keppel Bouw, voornamelijk met renovatie, her- en opbouwwerkzaamheden. Inmiddels heeft het bedrijf een ruime werkplaats, telt vijf werknemers en werkt samen met diverse bedrijven met een eigen specialisme. Het bedrijf is niet alleen actief in en rond Wieringen maar ook elders in het land. Het team heeft net een renovatieproject van ruim vijftig huizen in Emmeloord afgerond. Voor Keppel is het een uitdaging om van iets ouds, iets moois te maken.

PRECISIEWERK Het is die uitdaging die hij zoekt in het werk. Die uitdaging vindt hij minder in een nieuwbouw project. "Daar komt bij iets slopen, niets verrassends tevoorschijn, alles is nieuw en volgens de bouwtekening. Ik hou van precisiewerk, daar kan ik echt van genieten. Het gaat zelfs zover; als ik iets niet goed vind, begin ik opnieuw. We lopen nergens voor weg, of het nu gaat om het vervangen van een slot, het aanbrengen van nieuw glaswerk of nieuwbouw, alles past binnen ons bedrijf. We doen bijvoorbeeld veel in glas, dat is een specialisme van ons geworden.

VERNIEUWINGEN "De bouwwereld staat niet stil, er komen steeds nieuwe ontwikkelingen in materialen en apparatuur maar ook de regels veranderen met enige regelmaat, waarin ik me dan verdiep. We zullen altijd in vernieuwingen blijven stappen. Dat doen we nu, maar ook zeker in de toekomst."